Ο 11ος αγώνας του Apollon Cup το Afantou Aquathlon

Ο 11ος αγώνας του Apollon Cup το Afantou Aquathlon

Ο 11ος αγώνας του Apollon Cup το Afantou Aquathlon

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1044 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 στη Ρόδο διεξήχθη από τον σύλλογο τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”, σε συνεργασία με τον “ΟΠΑΡ” και τον “Ροδιακό Οργανισμό Αγώνων Νήσων”, ο 11ος αγώνας του Apollon Cup το Afantou Aquathlon.

Οι συμμετέχοντες αθλητές και υποστηρικτές της σειράς των αγώνων του Apollon Cup αγωνίστηκαν στα αθλήματα του τρεξίματος και της κολύμβησης διανύοντας τις αποστάσεις των 2,5χλμ τρεξίματος, 1,000μ κολύμβησης και 2,5χλμ τρεξίματος διαδοχικά.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 17:00 το απόγευμα στον παραλιακό δρόμο στ΄ Αφάντου με τους πρώτους αθλητές να διανύουν τα 2,5χλμ του τρεξίματος σε λιγότερο από 11 λεπτά. Πρώτος στη θάλασσα έπεσε ο Μόσχος Καντής με τους Κουτρούλη Γιώργο και Κυπριάδη να ακολουθούν από κοντά.

Περίπου 15 λεπτά αγρότερα πρώτος από την θάλασσα βγήκε ο Κυπριάδης Γιώργος με τον Καντή Μόσχο να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και παραπίσω στην τρίτη θέση ο Καλαφατάς Ανδρέας να έχει καλύψει σχεδόν όλη τη διαφορά που είχαν χτίσει οι πρωτοπόροι στο τρέξιμο.

Τα τελευταία 2,5χλμ του αγώνα οι δύο πρωτοπόροι έτρεχαν δίπλα ο ένας στον άλλον με πρώτο τον Καντή Μόσχο τελικά να κόβει το νήμα του τερματισμού και δεύτερο λίγα μέτρα πιο πίσω του τον Κυπριάδη Γιώργο. Την τριάδα των νικητών έκλισε ο Καλαφατάς Ανδρέας ακολουθούμενος πολύ κοντά από τον Casalenuovo Osvaldo στην τέταρτη θέση, τον Μαυρονικόλα Χάρη στην Πέμπτη και τον Κανατά Θανάση στην έκτη.

Σε μία άριστα οργανωμένη εκδήλωση που παρακολούθησαν πάρα πολύ θεατές Ξένοι και Έλληνες που βρέθηκαν εκεί, μεγάλος νικητής αναδείχτηκε ο αθλητισμός. Συναγωνιστές στην εκκίνηση και αγκαλιασμένοι στον τερματισμό, τερμάτισαν και οι 23 αθλητές που έλαβαν μέρος με έπαθλο του αγώνα, εκτός από τα καθιερωμένα μετάλλια και κύπελλα, το άφθονο δροσερό καρπούζι που τίμησαν όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Νεότερος αθλητής ο Νικολαϊδης Χάρης σε ηλικία μόλις 15 χρόνων έκανε το ντεμπούτο του και δίνει το έναυσμα σε όλα τα παιδιά της ηλικίας του να ασχοληθούν με το Τρίαθλο. Την παράσταση έκλεψαν και οι πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες του συλλόγου που έκαναν τον δικό τους αγώνα σε αποστάσεις 100μ τρέξιμο, 50 μέτρων κολύμβησης και 100μ τρεξίματος. Το αγώνισμα του τριάθλου κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, δείγμα της καλής δουλειάς που γίνετε από τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα.

Ο σύλλογος τριάθλου “Απόλλων Ρόδου” θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας. Πιο συγκεκριμένα τους Σαμαρείτες που δίνουν το παρόν τους σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου, την Γιώτα Ιωάννου και τον Βαγγέλη Παρασχάκη για την γραμματειακή υποστήριξη και χρονομέτρηση του αγώνα, τους κριτές Κυριακάκη Νικόλαο και Σταματά Δημήτρη και τέλος το Γκουτζούλα Αντώνη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου