Βεβαιώσεις για τα προγράμματα διά βίου μάθησης

Βεβαιώσεις για τα  προγράμματα διά βίου μάθησης

Βεβαιώσεις για τα προγράμματα διά βίου μάθησης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 487 ΦΟΡΕΣ

Ταυτόχρονα υλοποιήθηκε και ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ξεκίνησε από το Δεκέμβριο 2013 την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του υλοποιήθηκαν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης σε περίπου 500 ενήλικες, κάτοικοι του Δήμου Ρόδου, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης στις θεματικές ενότητες:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3. ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
4. ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ


Ταυτόχρονα υλοποιήθηκε και ο πρώτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους – ΠΡΟΤΕΚΤΑ» που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου μαζί με το τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Με τη λήξη της σχολικής περιόδου ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς θα απονείμει τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο πάρκο Ροδίνι στις 19:00μμ.

Μάλιστα χτες στο πλαίσιο δηλώσεών του ο κ. Κουσουρνάς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αποδεδειγμένη ανάγκη για δια βίου μάθηση στους πολίτες του νησιού μας, και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερες δράσεις ανάλογου επιπέδου και μάλιστα με ακόμα περισσότερα αντικείμενα. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται οι ανάγκες της πολιτείας δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Οι εκπαιδευόμενοι που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορούν να καλούν τη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού από τις 10:00πμ έως 12:00μμ στα τηλέφωνα: 22410-32722, 22410-79801 και 22410-30198.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων