Δεσμευμένος παραμένει ο ΑΦΜ του δήμου!

Δεσμευμένος παραμένει ο ΑΦΜ του δήμου!

Δεσμευμένος παραμένει ο ΑΦΜ του δήμου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα

Δεσμευμένος παραμένει ο ΑΦΜ του δήμου της Ρόδου μετά την απόρριψη των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατά του ΙΚΑ για την απόφασή του αυτή η οποία του δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες και τώρα, πλέον, βρίσκεται εν αναμονή της εκδίκασης της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών η οποία θα εξεταστεί τέλος Αυγούστου από το αρμόδιο Δικαστήριο!

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα, ο δήμαρχος, κ. Στάθης Κουσουρνάς είχε κάνει γνωστή αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη αφού, μεταξύ άλλων, ο δήμος δεν μπορεί να εισπράξει έσοδα με το ΑΦΜ του δεσμευμένο.

Ο κ. Κουσουρνάς εξήγησε ότι ο δήμος υπήρξε συνεπής προς τον Ασφαλιστικό Φορέα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας, ωστόσο το ΙΚΑ, με μία ερμηνεία του νόμου λέει ότι ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις εταιρειών πρώην δήμων (ΑΔΕΚΤ, «Ρόδων » και ΑΔΕΚΑΜ). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για…κάποια εκατομμύρια ευρώ αφού οι οφειλές μόνο της ΑΔΕΚΤ ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά τις επαφές του δημάρχου και τη διαβεβαίωση από τη Διοίκηση του ΙΚΑ ότι δόθηκε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στο υποκατάστημα της Ρόδου να εξετάσουν το θέμα, η κατάσταση δεν άλλαξε και ο Δήμος κατέθεσε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα ώστε να «ξεμπλοκαριστεί» ο ΑΦΜ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα απερρίφθησαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και ο ΑΦΜ του Δήμου παραμένει δεσμευμένος.

Έτσι, βρίσκονται τώρα εν αναμονή της εκδίκασης της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων η οποία θα εξεταστεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο