Εγκατέλειψαν στα βράχια 44 παράνομους μετανάστες

 Εγκατέλειψαν στα βράχια 44 παράνομους μετανάστες

Εγκατέλειψαν στα βράχια 44 παράνομους μετανάστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι καθημερινές αφίξεις στα νησιά μας

Σε βραχώδη ακτή της Τήλου εγκατέλειψαν τα μέλη των κυκλωμάτων, άλλους 44 παράνομους μετανάστες, ενώ στην Κω άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν σκάφος με δύο διακινητές που μετέφερε έξι αλλοδαπούς και τους συνέλαβε!

Καθημερινές συνεχίζουν να είναι οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στα νησιά μας, από τα μέλη των «κυκλωμάτων» που κυριολεκτικά πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τις ανθρώπινες ζωές. Και δεν τους νοιάζει ούτε που θα τους παρατήσουν ούτε τι τύχη θα έχουν ή αν θα χαθούν ψυχές, παρά μόνο να αφήσουν το «εμπόρευμά» τους και να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια προτού οι διωκτικές αρχές τους εντοπίσουν και τους συλλάβουν.

Μία τέτοια αποβίβαση έγινε και προχθές το βράδυ στην Τήλο. Οι διακινητές εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες αλλά και την πανσέληνο ξεκίνησαν από τις τουρκικές ακτές και μετέφεραν 44 αλλοδαπούς σε βραχώδη και δύσβατη ακτή της Τήλου όπου και τους εγκατέλειψαν. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εκ των αλλοδαπών χρειάστηκε να κολυμπήσουν για να βγουν στην ακτή.

Πρόκειται για 34 άνδρες και 5 γυναίκες που συνόδευαν 5 παιδιά όλοι Συριακής καταγωγής οι οποίοι βρήκαν ζεστασιά και φροντίδα από τους κατοίκους της Τήλους που τους φιλοξενούν και τους προσφέρουν τροφή.
Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα η Τήλος υποδέχεται καθημερινά σχεδόν παράνομους μετανάστες, ενώ η δήμαρχος του νησιού κ. Μαρία Καμμά έχει ζητήσει να δοθούν χρήματα για την δημιουργία κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στο νησί.

Έπλεαν χωρίς φώτα
Σκάφος με δύο διακινητές και έξι λαθρομετανάστες εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή της Κω από προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.
Πιο συγκεκριμένα χθες τα ξημερώματα το πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω ύποπτο σκάφος, να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας.

Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνέλεξε 6 μετανάστες καθώς και 2 αλλοδαπούς φερόμενους ως διακινητές, οι οποίοι αφού οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Κω, συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το χρησιμοποιηθέν σκάφος.

Λαθρομετανάστες και στην Νίσυρο
Άλλοι τρεις άνδρες παράνομοι μετανάστες από την Συρία εντοπίστηκαν προχθές το βράδυ στη Νίσυρο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Σταθμού Νισύρου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αλλοδαποί ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς