Ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν εναντίον ξενοδοχείων της Ρόδου

Ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν εναντίον ξενοδοχείων της Ρόδου

Ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν εναντίον ξενοδοχείων της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2629 ΦΟΡΕΣ

Άρχισαν τα παρατράγουδα μετά την πτώχευση του ρωσικού πρακτορείου

«Μάχες» για τα κρεβάτια των τουριστών δίδονται μετά την πτώχευση των Ρωσικών πρακτορείων, οι οποίες πλέον έχουν μεταφερθεί και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Χθες εκπρόσωπος τουριστικού γραφείου που συνεργάζονταν με τα πρακτορεία αυτά και διοχέτευε τουρίστες σε ξενοδοχεία της περιοχής μας, προσέφυγε στην δικαιοσύνη και δια των δικηγόρων του κ.κ. Μιχάλη Τεχνίτη και Μάνο Παπαντωνάκη κατέθεσε, έγκληση αλλά και αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, καθώς και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου κατά συγκεκριμένων ξενοδόχων της περιοχής μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου καταγγέλλει τους ξενοδόχους για αισχροκέρδεια και εκβίαση και ζητά να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, καθώς όπως τονίζει δεν έχουν τηρηθεί οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ τους με αποτέλεσμα, αρκετοί Ρώσοι πελάτες του που ήρθαν στην Ρόδο και έκλεισαν δωμάτια στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία να αναζητούν στέγη!

Σε ότι δε αφορά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου ζητά και την προσωρινή ρύθμιση καταστάσεως, δηλαδή να τηρηθεί η μισθωτική σύμβαση και να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους Ρώσους τουρίστες. Η απόφαση του δικαστηρίου για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, ενώ κατά την εκδίκαση της, ο συνήγορος των ξενοδόχων κ. Κώστας Σαρρής επεσήμανε πως οι πελάτες του καλώς έπραξαν αφού υπάρχει έγγραφη διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους του πρακτορείου στις 2 και 4 Αυγούστου αντίστοιχα ότι η μεταξύ τους σύμβαση έχει λυθεί.

Πάντως στην έγκληση αλλά και στην αναφορά του προς τον εισαγγελέα, ο εκπρόσωπος του τουριστικού πρακτορείου αφού αναφέρει αναλυτικά τις συμφωνίες που είχε κάνει με τους ξενοδόχους, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι τελευταίοι στις 8 Αυγούστου με e mail τους ενημέρωσαν την νόμιμη εκπρόσωπο του ότι με την πτώχευση του Ρωσικού πρακτορείου υπήρχε μερική ακυρότητα στις συμβάσεις που είχαν συνάψει και ως εκ τούτου συνεπάγεται η ολική ακυρότητα τους.

Ο ίδιος προσθέτει, πως ταυτόχρονα και αντιφατικά με άλλο ηλεκτρονικό μήνυμα τους οι ξενοδόχοι του ζήτησαν να τους καταβάλλει έως τις 11 Αυγούστου το μεσημέρι το συνολικό ποσό το οποίο ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και είναι αυτό που αντιστοιχεί στο σύνολο των δόσεων που είχαν συμφωνηθεί έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εκτελούσαν τις συμβάσεις δηλαδή δεν θα δέχονται και θα εμποδίζουν την είσοδο των πελατών του στα ξενοδοχεία τους.

Μάλιστα καταγγέλλει ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής μας εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη ανάγκη που έχει να συνεχιστεί κανονικά η εκτέλεση των συμβάσεων και να εξυπηρετηθούν οι πελάτες του, «σκοπίμως προσπαθούν να λάβουν προκαταβολικά τα χρήματα πριν από τον συμφωνημένο χρόνο και να κερδοσκοπήσουν έτσι από την επιδιωκόμενη προκαταβολή των συμφωνημένων δόσεων του μισθώματος».

Ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ρόδου όπου εκεί αναφέρει την ανάγκη να ρυθμιστεί η κατάσταση μέχρι το προσεχές Σάββατο 16 Αυγούστου αφού στα ξενοδοχεία αναμένεται να αφιχθούν περίπου 250 πελάτες του τους οποίους οι ξενοδόχοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχτούν. Ο ίδιος προσθέτει πως «η μεταφορά των τουριστών αυτών σε άλλα καταλύματα είναι αδύνατη αφού θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου το αντίστοιχο μίσθωμα που θα του ζητήσει το εκάστοτε ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη.

Εξάλλου κατά την παρούσα τουριστική περίοδο (Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2014), λόγω πληθώρας τουριστών, δεν υπάρχουν πλέον στη Ρόδο διαθέσιμα καταλύματα που να μπορούν να φιλοξενήσουν τόσα άτομα, ώστε υπάρχει άμεσος κίνδυνος οι πελάτες του να μείνουν χωρίς κατάλυμα, γεγονός το οποίο εκτός από τη βεβαία καταστροφή του, θα προκαλέσει και το διεθνή διασυρμό της Χώρας μας γενικώς και του Ελληνικού Τουρισμού.

Επίσης, εκ βεβαίου, θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες εις βάρος του, συνιστάμενες κυρίως στην υποχρέωση του να καταβάλει στους πελάτες του υπέρογκες αποζημιώσεις, στη δυσφήμηση του και στην εξαφάνιση της πελατείας του, αλλά και στην απώλεια των ποσών που ήδη έχει προκαταβάλει στους ξενοδόχους χωρίς εκείνοι να παράσχουν στους πελάτες μου τις αντίστοιχες υπηρεσίες».
Ο ίδιος επισημαίνει τέλος ότι ήδη έχει καταβάλλει το 70% του συνολικού μισθώματος της σύμβασης και πως θα συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς