Επεισοδιακός ο χθεσινός ημιτελικός του Κυπέλλου Καρπάθου

Επεισοδιακός ο χθεσινός ημιτελικός του Κυπέλλου Καρπάθου

Επεισοδιακός ο χθεσινός ημιτελικός του Κυπέλλου Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1186 ΦΟΡΕΣ

Κίνδυνος να μην αγωνιστεί στον τελικό ο τερματοφύλακας των Πηγαδιών, Γιάννης Μαργαρίτης;

Επεισόδιο δημιουργήθηκε μετά τη λήξη του χθεσινού ημιτελικού του Ποσειδώνιου Κυπέλλου Καρπάθου «Θωμάς Σακελλιάδης», Πηγάδια-Άρης Όθους.

Η ομάδα των Πηγαδιών μπορεί να πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Αυγούστου τον Πρωτέα Απερίου, όμως μετά την λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση με πρωταγωνιστές τον διαιτητή Δημήτρη Ατσικνούδα και τους ποδοσφαιριστές των νικητών, Γιάννη Μαργαρίτη και Αλέξανδρο Χριστοδούλου, με αφορμή την αποβολή του τελευταίου στο 81’.

Συγκεκριμένα στο φύλλο αγώνα έγραψε ο διαιτητής του αγώνα:

«Στο 81ο λεπτό απέβαλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας Χριστοδούλου Α., για αντικανονική χρήση του χεριού για ν’ αποκτήσει πλεονέκτημα.

Μετά την λήξη του αγώνα ο τερματοφύλακας της γηπεδούχου ομάδας Μαργαρίτης Ι. κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος μου με έντονο ύφος.

Το ίδιο χρονικό διάστημα ο ανωτέρω αποβληθείς ποδοσφαιριστής Χριστοδούλου Α., κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος μου εξυβρίζοντας με, με τις εξής φράσεις: «Μουν…, μαλ…σμενο, παλιομ…».

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο Χριστοδούλου χάνει τον τελικό, όμως ενδεχομένως να αντιμετωπίζει πρόβλημα και ο Μαργαρίτης, παρ’ όλο που δεν αποβλήθηκε, καθώς στο άρθρο 6 της προκήρυξης που υπέγραψαν όλες οι ομάδες αναφέρει ότι «ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει βίαιο (φραστικό ή χειροδικία) επεισόδιο κατά την διάρκεια ή και μετά την λήξη του αγώνα θα αποβάλλεται από το τουρνουά».

Το θέμα είναι βέβαια τι θα αποφασίσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΔ και αν θα χαρακτηριστεί το επεισόδιο ως «βίαιο».

Εξάλλου από αυτό το καλοκαίρι με βάση οδηγία της ΕΠΟ, κάθε τουρνουά που διοργανώνεται θα πρέπει να είναι υπό την αιγίδα της οικείας Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων και συνεπώς, ισχύει απόλυτα ο Πειθαρχικός Κώδικας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στον συγκεκριμένο όμως δεν υπάρχει κάποια αναφορά για αποβολή ποδοσφαιριστή σε τέτοια περίπτωση.

Πάντως τα επίμαχα σημεία της Προκήρυξης του Ποσειδώνιου Κυπέλλου Καρπάθου αναφέρουν συγκεκριμένα:

Άρθρο 5ο – Ποινές
Οι ποινές που θα επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές και παράγοντες με βάση την έκθεση του διαιτητή στο Φύλλο Αγώνα και όπως ορίζει ο ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2013.

Την ευθύνη του πειθαρχικού ελέγχου στη διοργάνωση και την επιβολή ποινών θα έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Άρθρο 6ο – Επιπλέον ποινές
Ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει βίαιο (φραστικό ή χειροδικία) επεισόδιο κατά την διάρκεια ή και μετά την λήξη του αγώνα θα αποβάλλεται από το τουρνουά. Το ίδιο θα ισχύει και για τους παράγοντες που θα υποπίπτουν στο παραπάνω παράπτωμα.

Για να ληφθεί υπόψιν κάποιο επεισόδιο ως «βίαιο» θα πρέπει να έχει καταγραφεί από τον διαιτητή, τον παρατηρητή ή τον εκπρόσωπο της διοργανώτριας αρχής (μέλος της επιτροπής ή του Δ.Σ. του Α.Σ.Κ. Ποσειδών).

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.