Επιστολή διαμαρτυρίας για αυτά που γίνονται με τα σκάφη αναψυχής

Επιστολή διαμαρτυρίας για αυτά  που γίνονται με τα σκάφη αναψυχής

Επιστολή διαμαρτυρίας για αυτά που γίνονται με τα σκάφη αναψυχής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 620 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους, για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκάφη αναψυχής στο λιμάνι της Ρόδου, απέστειλαν επιχειρηματίες του κλάδου, ζητώντας να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Τα όσα αναφέρουν στην επιστολή τους είναι ιδιαίτερα σοβαρά και ειδικότερα τονίζουν τα εξής:
“Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται ένας τιτάνιος αγώνας ώστε να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο πλέον ευαίσθητος τομέας στην Εθνική Οικονομία είναι αυτός του Τουριστικού Κλάδου.

Και εντός του Τουριστικού Κλάδου ο πλέον ευαίσθητος είναι αυτός του Θαλάσσιου Τουρισμού (σκάφη αναψυχής), ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστιες νομοθετικές και τεχνικές δυσκολίες και ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξή του.

Εντούτοις μία σειρά από σοβαρές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό προσφέροντας όχι μόνο μία εναλλακτική μορφή αναψυχής, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, αλλά και αναδεικνύει κάθε προσβάσιμη γωνιά των Θαλασσών μας σε επισκέπτες υψηλού οικονομικού, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου.

Τα ευεργετικά αποτελέσματα του θαλάσσιου τουρισμού είναι γνωστά και δεν δύνανται να αμφισβητηθούν από κανέναν, γίνονται δε ιδιαίτερα σημαντικά στην δύσκολη οικονομικά και εθνικά περίοδο την οποία διανύει σήμερα η χώρα.

Το νησί της Ρόδου, παρά το γεγονός ότι προικισμένο από την Φύση αλλά και την θέση του, δεν κατάφερε δυστυχώς να αναπτύξει όλες εκείνες τις δομές και τις υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες ώστε να αναπτύξει ανταγωνιστικά και επ’ ωφελεία της Εθνικής Οικονομίας τον συγκεκριμένο κλάδο.

Εντούτοις παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες παραμένει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για σκάφη αναψυχής, τα οποία μεταφέρουν επισκέπτες υψηλής στάθμης, ενισχύοντας ποικιλοτρόπως την τοπική οικονομία.

Δυστυχώς όμως η προσφορά αυτή δεν γίνεται κατανοητή από όλους και μάλιστα από στελέχη υπηρεσιών, τα οποία είναι επιφορτισμένα με την εύρυθμη λειτουργία όλων εκείνων των υποδομών (λιμένες πόλεως Ρόδου) ώστε να γίνεται άνετη και ασφαλής η προσέγγιση των σκαφών στα σημεία αυτά.

Προκαλεί το λιγότερο έκπληξη αλλά και οργή το γεγονός ότι στελέχη του Λιμενικού Σώματος με αναιτιολόγητη και αυθαίρετη συμπεριφορά όχι μόνο δεν διευκολύνουν αλλά αντιθέτως παρεμποδίζουν συστηματικά την προσέγγιση των σκαφών αναψυχής στα συγκεκριμένα σημεία προκαλώντας τεράστια οκονομική ζημιά στις εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά μεγάλη δυσφορία στους επισκέπτες, οι οποίοι εξαναγκάζονται σχεδόν βιαίως να αλλάξουν τόπο προορισμού και να καταλήξουν...όπου βρουν... (αν βρουν)!

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις εκ μέρους μας προς το Λιμενικό Σώμα και τις συνεχείς υποδείξεις μας δυστυχώς στα σημεία προσέγγισης και ειδικότερα στην περιοχή “Κολώνα” συνεχίζει να υφίσταται ένα διαρκές κλίμα αυθαιρεσίας το οποίο ενίοτε καταλήγει και σε απειλές εις βάρος των εταιρειών μας.

Είναι το λιγότερο αστείο, αλλά προκαλεί και σοβαρές υποψίες, η διαρκής παρεμπόδιση προσέγγισης σκαφών με την αιτιολογία ότι ο χώρος είναι πλήρης, την στιγμή κατά την οποία στο συγκεκριμένο σημείο στην συγκεκριμένη στιγμή δεν ελλιμενιζόταν κανένα απολύτως σκάφος!

Όλα δε τα προαναφερθέντα ανεξήγητα και προσβλητικά για την ανθρώπινη νοημοσύνη φαινόμενα οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στην πάγια “αμέλεια”(;) της χωροθέτησης των σημείων προσέγγισης. Μίας “αμέλειας” η οποία μόνο υποψίες προκαλεί...υποψίες για την εξυπηρέτηση ίσως “κάποιων”;

Υπό τις παρούσες συνθήκες όμως, η συνέχιση της δραστηριοτήτων μας στο νησί της Ρόδου καθίσταται κάτι περισσότερο από προβληματική και αμφίβολη. Εάν δεν υπάρξει άμεση και υπεύθυνη αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των συγκεκριμένα στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης θα υποχρεωθούμε να αναστείλουμε την αντιπροσώπευση δεκάδων διεθνών εταιρειών και να στραφούμε σε άλλες αγορές, όπου δεν θα πρέπει σε καθημερινή βάση να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα».

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος