Στο Diamond League θα συμμετάσχει η Νικόλ Κυριακοπούλου

Στο Diamond League θα συμμετάσχει η Νικόλ Κυριακοπούλου

Στο Diamond League θα συμμετάσχει η Νικόλ Κυριακοπούλου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Αγωνίζεται αύριο το απόγευμα στο Μπέρμιγχαμ

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος στη Ζυρίχη Κατερίνα Στεφανίδη και η χάλκινη πριν δύο χρόνια στο Ελσίνκι Νικόλ Κυριακοπούλου συνεχίζουν την αγωνιστική τους πορεία με τη συμμετοχή τους στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ.

Οι δύο πρωταθλήτριες θ’ αγωνιστούν στο μίτινγκ της βρετανικής πόλης αύριο στις 15.40 ώρα Ελλάδος, όπου θα συναντηθούν με τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος στο παγκόσμιο στερέωμα. Εκτός από την νίκη που θα επιδιώξουν οι αθλήτριες, στόχος είναι η συγκέντρωση των βαθμών για την κατάκτηση του διαμαντιού που έχει θεσπίσει ως έπαθλο η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Πρώτη στη βαθμολογία είναι η Βραζιλιάνα Φαμπριάνα Μιούρερ με 12 βαθμούς, την ακολουθεί η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 8 βαθμούς που όμως δεν αγωνίζεται στο Μπέρμιγχαμ και στην τρίτη θέση με 4 βαθμούς η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Νικόλ Κυριακοπούλου με την Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ. Σε κάθε αγώνα η πρώτη θέση δίνει 4 βαθμούς, η δεύτερη 2 και η τρίτη 1.

Για να ολοκληρωθεί η σειρά υπολείπονται δύο ακόμη αγώνες , στο Μπέρμιγχαμ και τη Ζυρίχη στις 28 Αυγούστου.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών έχει ξεκαθαρίσει ο κατακτητής του επάθλου που δεν είναι άλλος από τον Γάλλο Λαβιλενί, αφού έχει 20 βαθμούς και απομένει ο τελικός στις Βρυξέλες 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, αύριο στο Μπέρμιγχαμ θα αγωνιστούν, εκτός από τις δύο Ελληνίδες, η ολυμπιονίκης του Λονδίνου και δεύτερη στο Πεκίνο Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) με ατομικό ρεκόρ 4.92, η κορυφαία του αγωνίσματος φέτος με επίδοση 4.80 (ατομικό 4.85) Βραζιλιάνα Φαμπριάνα Μιούρερ, η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος στον κλειστό Γιρίνα Σβομπόντοβα (Τσεχία) με 4.76, η Μέρι Σάξερς (ΗΠΑ) 4.70 και η Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία), επίσης με 4.76 ατομικό ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.