Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι ηλικίας 48 και 40 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν από λιμενικούς την περασμένη εβδομάδα για την μεταφορά των 48 παράνομων μεταναστών στο Πλημμύρι της Ρόδου, ενώ ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο 32χρονος Σαουδάραβας που είχε διασωθεί ανοικτά της Ρόδου μαζί με άλλους 14 Σύριους!

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί την πόρτα του ανακριτή Ρόδου πέρασαν ο 48χρονος και ο 40χρονος συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Σεβαστιανό Κούρκουλο και Ελίζα - Μαρία Θεοδώρου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα και αυτό τους έκανε να δεχτούν να πραγματοποιήσουν την μεταφορά των λαθρομεταναστών στα νησιά μας για την οποία και εφόσον επέστρεφαν στην πατρίδα τους θα ελάμβαναν περί τις 5000 τουρκικές λίρες έκαστος. Σημειώνεται πως από την προανάκριση που έχει γίνει προέκυψε ότι οι αλλοδαποί πλήρωσαν από 2.500 έως 3000 ευρώ έκαστος για το ταξίδι τους στην περιοχή μας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως ο εντοπισμός των 48 παράνομων μεταναστών είχε γίνει το πρωί της 21ης Αυγούστου 2014 στο Πλημμύρι της Ρόδου και από αυτούς οι 31 ήταν άνδρες, 9 γυναίκες και 8 βρέφη.

Toυς αλλοδαπούς παρέλαβαν οι αστυνομικοί, ενώ προσωπικό του Λιμενικού διενήργησε έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όπου εντόπισε ιστιοφόρο με δύο επιβαίνοντες να επιχειρεί να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια. Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν και κατάσχεσαν το σκάφος, ενώ οι δύο Τούρκοι ηλικίας 48 και 40 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν καθώς αναγνωρίστηκαν από τους Σύριους ως τα άτομα που τους μετέφεραν από τις απέναντι ακτές στο νησί μας.

Εξέπεμψαν SOS
Χωρίς όρους αφέθηκε ελεύθερος χθες μετά την απολογία του 32χρονος από την Σαουδική Αραβία που είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη κατηγορούμενος για την μεταφορά με αλιευτικό σκάφος 14 Σύριων οι οποίοι μάλιστα διεσώθησαν από τους λιμενικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κ. Ανθούλα Καραολάνη προσήχθη χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως και ο ίδιος είναι παράνομος μετανάστης.

Ο 32χρονος είπε μεταξύ άλλων πως στο αλιευτικό τους έβαλε ένας τούρκος ο οποίος στη συνέχεια μόλις ξεκίνησαν το ταξίδι τους επέστρεψε στα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος.
Μετά τη ολοκλήρωση της διαδικασίας ο 32χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.

Για τον αλλοδαπό όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2014, όταν ειδοποιήθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 15 άτομα βρισκόταν σε δυσχερή θέση καθώς παρουσίασε εισροή υδάτων. Το σκάφος βρισκόταν 75 ναυτικά μίλια Νοτιοανατολικά της Ρόδου και άμεσα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Παράλληλα ελικόπτερο Super Puma αλλά και παραπλέοντα σκάφη έσπευσαν για την διάσωση των παράνομων μεταναστών (όλοι άνδρες) η οποία και ολοκληρώθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι οπότε και μεταφέρθηκαν στο νησί μας.
Μεταξύ των μεταναστών ήταν και ο 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη ως ο μεταφορέας τους.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο