Θα ορκιστεί ο Παύλος Πανηγύρης;

Θα ορκιστεί ο Παύλος Πανηγύρης;

Θα ορκιστεί ο Παύλος Πανηγύρης;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 948 ΦΟΡΕΣ

Δεν το έχουν ξεκαθαρίσει ούτε οι υπηρεσιακοί παράγοντες

Σύγχυση επικρατεί ακόμη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες για το τι θα γίνει στο Καστελλόριζο με την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου εξαιτίας της αργίας στην οποία βρίσκεται ο πρώην και νεοεκλεγείς δήμαρχος Παύλος Πανηγύρης!

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πανηγύρης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια της περιοχής μας και ως εκ τούτου έχει τεθεί σε αργία.

Στις πρόσφατες όμως εκλογές, οι κάτοικοι του Καστελλορίζου επέλεξαν εκ νέου για δήμαρχο του νησιού τον κ. Πανηγύρη και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας θα πρέπει μαζί με τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου να ορκιστούν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

Κατά πόσο όμως είναι αυτό δυνατό να γίνει, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν όπως φαίνεται, ούτε οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για αυτό και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Πετρούλα Αποστολάκη έστειλε επείγον έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να δοθούν οδηγίες και διευκρινίσεις επί του θέματος.

Αναλυτικά στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προς το υπουργείο με θέμα «ορκωμοσία των δημοτικών αρχών Μεγίστης» αναφέρονται τα εξής:

«O κ. Παύλος Πανηγύρης, εκλεγμένος δήμαρχος Μεγίστης με την αρ. 4059/06-12-2012 απόφασή μας τέθηκε σε αργία σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 136 του ν. 3852/2010, λόγω καταδικαστικής απόφασης ποινικού δικαστηρίου, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί αθωωτική απόφαση.

Ο κ. Πανηγύρης επανεξελέγη δήμαρχος στις πρόσφατες εκλογές και σύμφωνα με το άρθρο 52 του ν. 3852/2010 οι νέες δημοτικές αρχές που αναδείχθηκαν κατά τις δημοτικές εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014, θα πρέπει πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους, δηλαδή πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, να ορκιστούν, σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει ο εκλεγείς δήμαρχος, με έγγραφη πρόσκληση, η οποία θα πρέπει να κοινοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Επειδή ο εκλεγείς δήμαρχος βρίσκεται σε κατάσταση αργίας, παρακαλούμε να έχουμε τις απόψεις κατά πόσον μπορεί να αποστείλει την πρόσκληση για ορκωμοσία εάν ο ίδιος μπορεί να ορκιστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έχει εγκατασταθεί η νέα δημοτική αρχή και δεν έχει οριστεί αντιδήμαρχος, αν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 89 του ν. 3463/2006, για την αναπλήρωση του δημάρχου».

Διαβάστε ακόμη

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στο Καστελλόριζο από την ΠνΑι μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Τουρισμός: H Eλλάδα κερδίζει πόντους στην επιμήκυνση της σεζόν

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες