Η συμμετοχή της λέσχης Αρχιμαγείρων στην 49η Έκθεση της Κρεμαστής

Η συμμετοχή της λέσχης Αρχιμαγείρων  στην 49η Έκθεση της Κρεμαστής

Η συμμετοχή της λέσχης Αρχιμαγείρων στην 49η Έκθεση της Κρεμαστής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1388 ΦΟΡΕΣ

Έδειξε στους επισκέπτες τα μυστικά της καλής κουζίνας με αυθεντικές γεύσεις

Στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων από τις 12 έως 24 Αυγούστου 2014.

Η Λέσχη, όλες τις ημέρες κατάφερε να παντρέψει γαστρονομικά τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και να δείξει στους επισκέπτες τα μυστικά της καλής κουζίνας με αυθεντικές γεύσεις. Καθημερινά οι Αρχιμάγειροι με παρουσία και έργο εντυπωσίαζαν είτε με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως τα σκαλίσματα του Μιχάλη Γιαλούση σε καρπούζια και κολοκύθες είτε με τα μαγειρέματα των συναδέλφων με υλικά από παραγωγούς που συμμετείχαν επίσης με περίπτερο στην έκθεση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε εδέσματα που παρασκευάστηκαν και προσφέρθηκαν στον κόσμο που καθημερινά πλημμύριζε το περίπτερο:
• Φρέσκα ζυμαρικά από τους Αλευρόμυλους Διμυλιάς πασπαλισμένα με το παραδοσιακό τυρί Κάσου «σιτάκα».
• Ροδίτικη λαδόπιτα τυλιγμένη με γραβιέρα Νάξου

• Κρασοτύρι της Κω με τοματάκι γλυκό παραδοσιακό του νησιού.
• Λαυράκι καπνιστό Καλύμνου με φρέσκα ζυμαρικά Ρόδου, το παραδοσιακό «τσιμπιτό» μακαρόνι.
• Βουβαλίσιο βούτυρο με πληγούρι και βουβαλίσιο τυρί.

• Κους κους με Ροδίτικο πληγούρι.
• Καραβόλους Ροδίτικους Διμυλιάς με κρασί της CAIR και δενδρολίβανο καθώς και άλλα αρωματικά της Δωδεκανησιακής φύσης.
• Τοματάκι Σαντορίνης πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί από τ’ Αφάντου.
• Πατάτες Νάξου σε ροδέλες τηγανισμένες σε καφτό ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με φρέσκια ρίγανη.

Και λίγα γλυκίσματα ενδεικτικά:
• Ακούμια (λουκουμάδες από ρύζι γλασέ) από τη Σύμη, προσφέρονται παραδοσιακά στους γάμους.
• Παραλαγές Ροδίτικης λαδόπιτας π.χ. τηγανιτές με θυμαρίσιο μέλι της «ρω» από το Βιωματικό κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου.
• Παραδοσιακό μελεκούνι, το οποίο παρασκεύασαν επί τόπου και το πρόσφεραν στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, κ. Νίκος Χριστοφόρου, ευχαρίστησε τους Αρχιμάγειρες που συμμετείχαν με προθυμία και καλή παρουσία, παρά την υψηλή τουριστική περίοδο και τις πιεστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις τους στα ξεν/χεία όπου εργάζονται, ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τη διοίκηση και ιδιοκτησία κάθε ξεν/χείου που στήριξε τη διοργάνωση της έκθεσης, έμπρακτα με τη συμμετοχή του chef του.

Είναι γεγονός ότι η εθελοντική παρουσία και το μεγάλο έργο των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων, τα τελευταία χρόνια έφερε κυριολεκτικά το Αιγαίο ... στο πιάτο μας και στήριξε ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα, τους παραγωγούς και καλλιεργητές, με φαντασία και γνώση με εκπαίδευση του κοινού και των επαγγελματιών, με εμπλουτισμό των γευστικών προτάσεων και ανανέωση των μενού στους μπουφέδες των ξεν/χείων, ορίζοντας τη γεύση στους βασικούς παράγοντες ζήτησης των νησιών μας και ικανοποίησης των επισκεπτών.

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου: Με υποδέχονται με ένα "καλώς το παιδί μου"!

Αντ. Γιαννικουρής: «Η πρωτιά της ΔΚΜ στα Δωδεκάνησα, σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο μας γεμίζει ευθύνη»

Γ. Σάββενας, επικεφαλής ΔΚΜ: Από σήμερα τα δεδομένα αλλάζουν για όλους μας

Γ.Νικητιάδης : «Η Κυβέρνηση αντί να προστατεύει τους καταναλωτές, προστατεύει αυτούς που τους παραπλανούν»

Έσπασε πυροσβεστικός κρουνός στην πόλη της Ρόδου - Σε ποτάμι μετετράπησαν οι δρόμοι

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά