Προφυλακίστηκαν τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν τέσσερις Τούρκοι δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 522 ΦΟΡΕΣ

Είχαν αποβιβάσει παράνομους μετανάστες στη Σύμη

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους τέσσερις Τούρκοι που κατηγορούνται για την μεταφορά 61 και 43 αντίστοιχα παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στην Σύμη.

Πρόκειται για τον 31χρονο και τον 25χρονο που είχαν κρυφτεί στις 21 Αυγούστου σε βραχώδη περιοχή της Σύμης και συνελήφθησαν από λιμενικούς και αστυνομικούς, καθώς και έναν 27χρονο και έναν 23χρονο επίσης Τούρκους οι οποίοι συνελήφθησαν την επόμενη μέρα το πρωί να μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στο νησί.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες και χθες προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.
Πιο συγκεκριμένα, ο 31χρονος και ο 25χρονος συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Μαριέττα Γεωργιάδη και Γιώργο Λαμπαδάκη βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ωστόσο με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές. Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους δύο Τούρκους ξεκίνησε περίπου στις 9 το πρωί της Πέμπτης 21 Αυγούστου όταν σκάφος του Λιμενικού και της Λετονικής Ακτοφυλακής εντόπισε ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος (γκουλέτα) «ΤΕΟ Ι» σημαίας Τουρκίας το οποίο έπλεε κοντά στις ακτές του νησιού και κατευθυνόταν προς τον κόλπο «ΝΑΝΟΥ» της Σύμης.

Οι λιμενικοί επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σκάφος προκειμένου να κάνουν έλεγχο όμως μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους Τούρκους κυβερνήτες, άλλαξαν πορεία στην γκουλέτα, προσάραξαν το σκάφος και τράπηκαν σε φυγή σε βραχώδη περιοχή της Σύμης!

Άμεσα ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση σε ξηρά και θάλασσα με την συνδρομή των αστυνομικών του νησιού και εθελοντών κατοίκων της περιοχής και περίπου στη μία το μεσημέρι οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε βραχώδη περιοχή κοντά στο σημείο όπου είχε προσαράξει το ιστιοφόρο. Συνολικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 61 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι πλήρωσαν το ποσό των 2000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να μεταφερθούν από το Μαρμαρίς της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο Τούρκοι έχουν αναγνωριστεί ως διακινητές με το ίδιο σκάφος, και των 108 παράνομων μεταναστών που μεταφέρθηκαν από το Μαρμαρίς στη περιοχή Μαραθούντα της Σύμης και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς μερικές ημέρες πριν.

Επιχείρησαν να διαφύγουν τον έλεγχο
Με συντονισμένη επιχείρηση του προσωπικού του Υπολιμεναρχείου Σύμης συνελήφθησαν στις 8.20 το πρωί της Παρασκευής 22 Αυγούστου και οι άλλοι δύο Τούρκοι διακινητές ηλικίας 27 και 23 ετών αντίστοιχα για την μεταφορά 43 παράνομων μεταναστών.

Οι αλλοδαποί χθες συνοδευόμενοι από τις δικηγόρους τους κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου και Χαρούλα Σαρρή προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου όχι μόνο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται αλλά κατήγγειλαν και την προδικασία καθώς όπως τονίστηκε χρησιμοποιήθηκε αγγλόφωνος μεταφραστής και οι δύο αλλοδαποί γνωρίζουν μόνο Τουρκικά.

Σε κάθε περίπτωση με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Η σύλληψη των δύο Τούρκων έγινε στις 22 Αυγούστου το πρωί με τον εντοπισμό από λιμενικούς του Υπολιμεναρχείου Σύμης ύποπτου σκάφους που κινούνταν Βορειοδυτικά της Σύμης μεταφέροντας σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών. Άμεσα στην περιοχή μετέβη για συνδρομή και σκάφος της Λετονικής Ακτοφυλακής και επιχειρήθηκε η προσέγγιση της θαλαμηγού προκειμένου να γίνει έλεγχος.

Μόλις οι δύο Τούρκοι χειριστές του σκάφους είδαν τους λιμενικούς άλλαξαν πορεία και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγουν τον έλεγχο. Μετά από καταδίωξη οι λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τον 27χρονο και τον 23 ως διακινητές καθώς και τους 43 παράνομους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι Σύριοι το ταξίδι τους ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και για αυτό κατέβαλαν ο καθένας το ποσό των 2.300 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων