Ορκίστηκε τελικά ο Παύλος Πανηγύρης

Ορκίστηκε τελικά ο Παύλος Πανηγύρης

Ορκίστηκε τελικά ο Παύλος Πανηγύρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Ως νέος δήμαρχος Καστελλορίζου, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί το θέμα της αργίας

Στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής προχώρησε προχθές το απόγευμα ο δήμαρχος Καστελλορίζου κ. Παύλος Πανηγύρης, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών αν η διαδικασία αυτή είναι νόμιμη ή όχι, εξαιτίας της αργίας στην οποία έχει τεθεί ο κ. Πανηγύρης.

Πάντως το όλο «τελετουργικό» σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιώργου Αχλαδιώτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Μιλώντας στην «Ροδιακή» ο κ. Αχλαδιώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως «εφόσον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έχει αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος, θα μπορούσαν να περιμένουν μερικές μέρες για να έρθει η απάντηση»!

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Μεγίστης πρόσθεσε ότι «δεν τον πειράζει αν θα τον καλέσουν επειδή δεν συμμετείχε στην ορκωμοσία, όμως θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι για το καλό του τόπου».

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πανηγύρης έχει καταδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια της περιοχής μας και ως εκ τούτου έχει τεθεί σε αργία. Στις πρόσφατες όμως εκλογές, οι κάτοικοι του Καστελλορίζου επέλεξαν εκ νέου για δήμαρχο του νησιού τον κ. Πανηγύρη και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας την 1η Σεπτεμβρίου, θα αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

Κατά πόσο όμως είναι αυτό δυνατό να γίνει, δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν όπως φαίνεται, ούτε οι αρμόδιοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για αυτό και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Πετρούλα Αποστολάκη έστειλε επείγον έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να δοθούν οδηγίες και διευκρινίσεις επί του θέματος και συγκεκριμένα ο κ. Πανηγύρης «κατά πόσον μπορεί να αποστείλει την πρόσκληση για ορκωμοσία, εάν ο ίδιος μπορεί να ορκιστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έχει εγκατασταθεί η νέα δημοτική αρχή και δεν έχει οριστεί αντιδήμαρχος, αν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 89 του ν. 3463/2006, για την αναπλήρωση του δημάρχου».

Διαβάστε ακόμη

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στο Καστελλόριζο από την ΠνΑι μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Τουρισμός: H Eλλάδα κερδίζει πόντους στην επιμήκυνση της σεζόν

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες