Με τις δομές υγείας στη Ρόδο θα ασχοληθεί η υφυπουργός κ. Παπακώστα

Με τις δομές υγείας στη Ρόδο θα ασχοληθεί η υφυπουργός κ. Παπακώστα

Με τις δομές υγείας στη Ρόδο θα ασχοληθεί η υφυπουργός κ. Παπακώστα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 909 ΦΟΡΕΣ

Συνοδευόμενη από το νέο διοικητή της 2ης ΥΠΕ Θανάση Παπαρούπα, και τη διευθύντρια ψυχικής υγείας του υπουργείου κα Κουλούρη

Οι δομές ψυχικής υγείας και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτές, είναι το αντικείμενο των συναντήσεων που πραγματοποιεί στην περιοχή μας η υφυπουργός υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα βρίσκεται από χτες στη Ρόδο συνοδευόμενη από το νέο διοικητή της 2ης ΥΠΕ Θανάση Παπαρούπα, και τη διευθύντρια ψυχικής υγείας του υπουργείου κα Κουλούρη, ενώ τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί την Κω και τη Λέρο, για να έχει συνεργασίες με τους υπεύθυνους των δομών αυτών και να τους ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της βρέθηκε χτες και στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου είχε συνάντηση με το διοικητή Βασίλη Παπανικόλα, και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι την ενημέρωσαν για τη λειτουργία του.

Η ίδια στο πλαίσιο δηλώσεών της ευχαρίστησε δημόσια όλους τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν και έκανε γνωστό ότι έχει γίνει καταγραφή των αναγκών σε πανελλήνιο επίπεδο, και αναμένεται πλέον το πράσινο φως για την πρόσληψη συνολικά 2.850 ατόμων ώστε να ακολουθήσει η κατανομή τους.

Η υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ψυχικής υγείας και τόνισε ότι τα άτομα που έχουν πλέον ανάγκη θα μπορούν να προσέρχονται στο νοσοκομείο για την παροχή των υπηρεσιών υγείας που χρειάζονται.

Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων είναι ο μεγάλος στόχος του υπουργείου όπως είπε καθώς σχεδιάζεται να υπάρχει αντιμετώπιση μέσα στην κοινότητα στην οποία βρίσκονται με σκοπό την αποασυλοποίηση και την ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο δράσης για τα ναρκωτικά το περιεχόμενό του οποίου θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό, και θα προβλέπει μεταξύ άλλων και την παροχή μέριμνας στα άτομα αυτά ακόμα και όταν βρίσκονται στους δρόμους.

Σύμφωνα με την υφυπουργό υγείας συζητείται η ιδέα αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου, με την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των υποδομών υγείας που υπάρχουν.

Τέλος σημειώνεται ότι η κ. Παπακώστα επισκέφθηκε και την αιμοδοσία του νοσοκομείου τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που παίζει και επεσήμανε ότι πρέπει οι εθελοντές αιμοδότες να αυξηθούν αφού οι ανάγκες δεν καλύπτονται.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο