Απάντηση του δημάρχου Καστελλορίζου για την ορκωμοσία

Απάντηση του δημάρχου Καστελλορίζου για την ορκωμοσία

Απάντηση του δημάρχου Καστελλορίζου για την ορκωμοσία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1264 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρει ο Παύλος Πανηγύρης

Από τον δήμαρχο Καστελλορίζου κ. Παύλο Πανηγύρη, αναφορικά με την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στάλθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Κύριε Διευθυντά,
Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε στο έγκριτο φύλλο της εφημερίδας σας, την ανακοίνωσή μου αυτή, γιατί θέλω να πληροφορήσω τους δημότες μας και αναγνώστες σας σχετικά με την ορκωμοσία μου ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Μεγίστης.

Αγαπητοί φίλοι,
Αισθάνομαι την υποχρέωση να σας πληροφορήσω για την ορκωμοσία μου που έγινε παράλληλα με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ξεχωριστά την 25/08/2014, πλην των δύο αποχωρησάντων Δημοτικών Συμβούλων της μειοψηφίας και μετά από τον ντόρο που έγινε στον τοπικό τύπο.

Αφού κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές και μετά από απόφαση του Πρωτοδικείου, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του συνδυασμού μου Σαμψάκος Γεώργιος του Ιωάννη, κάλεσε στις 19/8/2014 όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και εμένα να ορκιστούμε την Δευτέρα 25/08/2014. Εμένα με κάλεσε να ορκιστώ γιατί δεν ήταν σαφές ή ξεκαθαρισμένο από την Αποκεντρωμένη και μετά από ερώτηση που έγινε στις αρμόδιες υπηρεσίες της εάν έπρεπε να ορκιστώ.

Μετά από ερώτηση που έγινε στον Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ και συγκεκριμένα στον κ. Ζυγούρη Παναγιώτη, ο οποίος έχει γράψει και βιβλία σχετικά με τους Νόμους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας πληροφόρησε ότι η ορκωμοσία μου είναι υποχρεωτική και είναι συνυφασμένη με την υποψηφιότητά και εκλογή μου ως Δημάρχου και ότι βεβαίως η ορκωμοσία δεν έχει καμία σχέση με την εγκατάστασή μου και την άσκηση των καθηκόντων μου, αφού είμαι σε συνεχή αργία έως ότου αυτή αρθεί και δεν θα ασκούσα αρμοδιότητες του Δημάρχου. Δεν υπάρχει στον Κώδικα νόμος που να απαγορεύει ρητά τη μη ορκωμοσία μου ή μετά την άρση της αργίας μου την πρόβλεψη να ορκιστώ.

Θα ήθελα να πω ότι ακόμα και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν γνώριζε επ΄ αυτού και ζήτησε την άποψη του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία δεν ξεκαθαρίζει με ποιόν νόμο Μου απαγορεύει να ορκιστώ αφού δεν θα αναλάμβανα τα καθήκοντα του Δημάρχου. Τέλος θέλω να πω ότι, γνώριζα πολύ καλά ότι στα καθήκοντά μου θα επανέλθω μετά την άρση της αργίας μου και η ορκωμοσία μου απλά ήταν θέμα τυπικό και όχι ουσιαστικό.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,
Παύλος Πανηγύρης
Δήμαρχος Μεγίστης (προσωρινά σε αργία) και Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μεγίστης»

Διαβάστε ακόμη

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στο Καστελλόριζο από την ΠνΑι μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Τουρισμός: H Eλλάδα κερδίζει πόντους στην επιμήκυνση της σεζόν

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες