Απολογισμός του έργου που παράχθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Λάρδου, από τον Μιχάλη Καλαθενό

Απολογισμός του έργου που παράχθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Λάρδου, από τον Μιχάλη Καλαθενό

Απολογισμός του έργου που παράχθηκε στην Δημοτική Κοινότητα Λάρδου, από τον Μιχάλη Καλαθενό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 796 ΦΟΡΕΣ

Αποχαιρετιστήρια επιστολή προς τους κατοίκους του χωριού

Αποχαιρετιστήρια επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο Μιχάλης Καλαθενός, προς τους κατοίκους της Λάρδου, με αφορμή την λήξη της Δημοτικής θητείας, στην οποία κάνει απολογισμό του έργου που παράχθηκε.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λάρδου αναφέρει:

"Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι κάτοικοι του χωριού μας με την λήξη της θητείας μας και την ανάληψη καθηκόντων από την νέα κοινοτική αρχή θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα απολογισμό πεπραγμένων για το διάστημα 2010-2013 ως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λαρδου. Για λογούς υγείας το τελευταίο διάστημα των 9 μηνών αποχώρησα από την προεδρία την οποία και ανέλαβε ο αντιπρόεδρος κ Καστανίδης Γεώργιος.

Όταν αναλάβαμε ξέραμε ότι θα βρούμε πολλά προβλήματα μπροστά μας. Και πράγματι, ήταν διπλά δύσκολη αυτή η περίοδος Από τη μια είχαμε τη γενικότερη οικονομική κρίση που βίωνε η χώρα, με τις πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις που έφερνε. Μια κρίση που είχε άμεσο αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες τα χωριά μας.

Από την άλλη είχαμε μια μεγάλη μεταρρύθμιση, τον γνωστό «Καλλικράτη», που άλλαζε εκ βάθρων τα δεδομένα για την αυτοδιοίκηση στις δομές της, στο θεσμικό πλαίσιο, στις σχέσεις με το κεντρικό κράτος και τους εποπτικούς του μηχανισμούς, στα οικονομικά της. Μια μεταρρύθμιση που είχε αρκετά θετικά, αλλά και αρκετά αρνητικά, ιδίως στο βαθμό που πρόσθεσε αρμοδιότητες στους δήμους, ενώ όχι μόνο δεν πρόσθεσε τους αντίστοιχους πόρους, αλλά σε σύνολο αφαίρεσε.

Η δυσκολία της οικονομικής στενότητας ήρθε να προστεθεί στην ήδη δύσκολη υπόθεση της συνένωσης των δέκα πρώην δήμων – δήμων με πάρα πολλές διαφορές τόσο στη σύνθεση του πληθυσμού τους όσο και στη λειτουργική τους διάρθρωση .

Αναλάβαμε μια κοινότητα με ελλειμματικά μέσα, με λίγα εργαλεία και λιγότερους εργατοϋπαλλήλους, δίχως προϋπολογισμό. Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Κοινότητας με το συμβούλιό του είναι εισηγητικό όργανο δίχως εκτελεστικές δυνατότητες, δίχως δυνατότητα εντολής εκτέλεσης εργασιών καθημερινότητας.

Παρόλα αυτά καταφέραμε οι Τοπικοί Σύμβουλοι να λειτουργήσουμε σε ήπιο κλίμα, σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του χωριού μας και να πέτυχουμε αρκετά.
Συναποτελέσαμε μια ομάδα ενωμένη και αρραγή, που δούλεψε όλο αυτό το διάστημα με γνώμονα το κοινό καλό, με πλήρη γνώση και συνείδηση τόσο των δυσκολιών όσο και των αναγκών του χωριού μας.

Στην καθημερινότητα δίναμε συνεχή αγώνα με αποτελέσματα που μπορεί να κρίνει καλοπροαίρετα ο κάθε κάτοικος. Φυσικά ζητούμενο είναι η βελτίωση του αποτελέσματος με παράλληλη αύξηση εργατών καθημερινότητας. Αλλά και στον τομέα των έργων θεωρώ ότι πετύχαμε, αφού καταφέραμε να γίνουν έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ.

Ασφαλτόστρωση όλου του κεντρικού οδικού δικτύου του χωριού και όχι μόνο, αποπεράτωση σύνδεσης δεξαμενής ύδρευσης από περιοχή πλακωτής μέχρι το χωριό και σύνδεση με το καινούργιο δίκτυο (απομένει η σύνδεση με τα σπίτια για παροχή νερού), κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης περιοχή πλακωτής, αντιπλημμυρικά έργα διευθετήσεις χείμαρρων με καθαρισμό και κατασκευή Σαρζανετ, ανακατασκευή δυο γεφυριών Φονιά και Κηπηρίωνα, κατασκευή πρώτου σταθμού λήψης λημμάτων αποχέτευσης, αποπεράτωση μελέτης κατασκευής βιολογικού (αποχετευτικό έργο) ο φάκελος έχει σταλεί στο υπουργείο και απομένει η χρηματοδότηση του έργου για να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο πνοής που θα δώσει ανάσα και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το χωριό μας, ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του χωριού (τοποθέτηση πασσάλων και φωτιστικών σωμάτων).

Συνεργαστήκαμε με τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο και τους βοηθήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε και με ότι μέσα διαθέταμε.

Έγινε τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σ αυτό το σημείο θέλω πραγματικά να εξάρω την ανιδιοτελή προσφορά όλων των παιδιών της ομάδας που με δική τους προσωπική δουλειά κατάφεραν να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της αθλούμενης νεολαίας του χωριού μας Στα σχολεία μας προσπαθήσαμε να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους και ευχαριστώ τις διευθύνσεις τους για την αγαστή συνεργασία μας. Επίσης έγιναν παρεμβάσεις στο περιβάλλον, στην αγροτική οδοποιία και την καλύτερη αισθητική του χωριού.

Θα μου επιτρέψετε τελευταία να αναφέρω και ένα ξεχωριστό γεγονός που έλαβε χώρα σ αυτό το διάστημα και που με συγκινεί ιδιαίτερα στις 27 Νοέμβριου 2013 η Αγιά και ιερά Συνοδός του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην Αγιοκαταταξη του Οσίου Μελέτιου. Έγινε Αγιος ένα γέννημα θρέμμα του χωριού μας ο Όσιος Μελέτιος αυτό μας τιμά ιδιαίτερα και δίνει ξεχωριστή αίγλη στο χωριό μας.

Είμαι πολύ συγκινημένος. Το δύσκολο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Πήρα πολλή εμπειρία. Πολλές χαρές και συγκινήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τους Συμβούλους από βάθους καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου παρείχαν. Τον Γιώργο τον Καστανίδη, τον Γιάννη τον Παπακυριακόπουλο τον Δημήτρη τον Παπαδημητρίου και τον Βαγγέλη τον Κόντζο.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία τους τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Παλαιολόγο και τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Περδίκη.

Ευχαριστώ για την αφοσίωσή τους τις γραμματείς μου Κοντού Αγγελική και Πίγκου Μιχαλία Όλο το προσωπικό των υπηρεσιών που εδρεύουν στην Ενότητα Λινδιων.

Τον υπάλληλο καθημερινότητας(καθαριότητας) Μιχάλη Καλανδράνη. Επςης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημαρχο κ. Κουςουρνα και το Δημοτικό συμβούλιο ,στον Νομάρχη κ.Μαχαιριδη και τους Νομαρχιακούς συμβούλους που εμπράκτως έδειξαν κατανόηση στα προβλήματα μας και έδωσαν τις απαιτούμενες λυςεις . Τέλος να ευχαριστήσω όλους εσάς που μας στηρίξατε στο δύσκολο έργο μας Υγεία, ευτυχία σε όλους και καλή πρόοδο στα παιδιά μας.

Κλείνουμε τη θητεία μας με το κεφάλι ψηλά, θεωρώντας ότι πορευτήκαμε τίμια και ευσυνείδητα.
Εύχομαι στη νέα κοινοτική αρχή και στον νέο πρόεδρο Δημήτρη Παπαδημητριου που ξεκινά από καλύτερες θέσεις συγκριτικά με εμάς, να πετύχει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Θητεύσαμε μαζί και ξέρει και μπορεί!

Και, όπως έχω δηλώσει και στον ίδιο, εγώ είμαι στη διάθεσή τους, αν χρειαστεί, για να βοηθήσω όπου και όπως μπορώ.

Σας ευχαριστώ όλους".

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια