Η Ρόδος χρειάζεται την αναξιοποίητη όμορφη παραλία των Κρητικών

Η Ρόδος χρειάζεται την αναξιοποίητη όμορφη παραλία των Κρητικών

Η Ρόδος χρειάζεται την αναξιοποίητη όμορφη παραλία των Κρητικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1053 ΦΟΡΕΣ

Είναι απορίας άξιον, πως είναι δυνατόν μία από τις όμορφες παραλίες της πόλης της Ρόδου, αυτής των Κρητικών να μην έχει μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί τουριστικά σε μια περίοδο που η συνήθεις παραλίες του Ενυδρείου έχουν γεμίσει από κόσμο, συμβαίνει σχεδόν το αδιαχώρητο, πολυσύχναστες.

Η παραλία των Κρητικών έχει εύκολη πρόσβαση και εύκολη χρήση αφού ο δρόμος των Κρητικών που ο κ. Χατζηευθυμίου μετέτρεψε επιτυχώς σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας, διαθέτει επαρκείς χώρους στάθμευσης, με το σύστημα των εσοχών όπου μπορεί με ασφάλεια να σταματήσει.

Η παραλία των Κρητικών μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Ρόδου, εκτείνεται, αρχίζει από τη Ρόδο και φτάνει στο ύψος του ξενοδοχείου Ρόδος Πάλας μήκους περίπου, πλέον των 2.000 μ., με αρκετό πλάτος καθαρή θάλασσα, πλαζ από άμμο, μικρό χαλίκι και λείο, εύκολα βαδίζεις και ξυπόλητος το βάθος εξελίσσεται ομαλά και όχι απότομα και βαθειά, ο βυθός είναι καλυμμένος με άμμο, νομίζω ότι είναι από τις πιο όμορφες ήσυχες κατάλληλες για οικογένειες πλαζ.

Οποιος αμφισβητεί τα γραφόμενα μου, του προτείνω να κάνει μια δοκιμή οικογενειακώς με το αυτοκίνητό του, να δει πόσο όμορφη, ήσυχη καθαρή και ασφαλής είναι, χωρίς ενοχλητικούς καπνιστές, ή θορυβοποιούς χωρίς σκύλους και σκυλάκια, σκουπίδια ή τσάντες από φαγητά.

Ανεβείτε στο Μόντε Σμιθ στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί προς το νοσοκομείο, για να απολαύσετε έστω οπτικώς την μοναδικής ομορφιάς παραλία των κρητικών και όλη την γειτονική περιοχή.

Το ότι η περιοχή των κρητικών δεν διαθέτει ακόμα μεγάλο ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία σε αντίθεση με την περιοχή πέραν της Παναγίας της Φανερωμένης με τα εκατοντάδες ξενοδοχεία, είναι ένα θέμα σύνθετο και σοβαρό που όμως πρέπει να βρει την λύση του, η περιοχή των Κρητικών είναι αδικαιολογήτως τουριστικά υποβαθμισμένη πρέπει να αναβαθμισθεί και σε καμία περίπτωση δεν φταίει ο οικισμός. Υπάρχουν πολλές λύσεις.

Δεν έχεις το δικαίωμα μιας τέτοιας αξίας περιοχής να την κρατάς στάσιμη, παθητική, ζημιογόνα, όταν η αγορά εκ των πραγμάτων απαιτεί την αξιοποίησή της με απόλυτο σεβασμό και των κατοίκων και του περιβάλλοντος είναι σαν να έχεις μια αξιόλογη τουριστική περιοχή μεγάλης αξίας με πολλαπλάσια οφέλη και εσύ αντί να κάνεις τουριστικές εγκαταστάσεις, συνεχίζεις να την καλλιεργείς σιτάρι.

Τεχνοκράτες, περιβαντολλόγοι, οικονομολόγοι, μηχανικοί και αρχιτέκτονες είμαι σίγουρος ότι ικανούς διαθέτει η πόλη που μπορούν με ανάλογη βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης να προβούν σε σχετική έρευνα οι καιροί, οι εποχές, οι απαιτήσεις αλλάζουν, η στασιμότητα, η αδράνεια, η έλλειψη θάρρους και πρωτοβουλίας βλάπτει σοβαρά.

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου