Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

Πολιτική δίωξη καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Δ. Κωνσταντίνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 940 ΦΟΡΕΣ

Τέθηκε σε αργία από την αποκεντρωμένη διοίκηση

Για πολιτική δίωξη προς το πρόσωπό του, κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος και επανεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κ. Δώρος Κωνσταντίνου, ο οποίος, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τέθηκε σε αργία για υπόθεση, ένα κομμάτι της οποίας εκκρεμεί και στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κωνσταντίνου, με δήλωσή του στη «Ρ», κάνει γνωστό ότι θα προσφύγει, κατά της απόφασης αυτής, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπως προβλέπει ο νόμος.
Σημειώνεται, πάντως, ότι, εφόσον ο κ. Κωνσταντίνου προσφύγει στο ΣτΕ, δεν θα ισχύσει η αργία του μέχρι να τελεσιδικίσει η υπόθεση από το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, στη «Ρ», ο ίδιος:
«Λυπάμαι για τις όλες διαδικασίες που έγιναν και ακολουθήθηκαν. Όφειλε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης να τηρήσει τους κανόνες και τους κανονισμούς, είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και έπρεπε να τηρήσουν την δεοντολογία που επικρατεί στην πολιτική γενικότερα.

Στην περίπτωσή μου ίσχυσε το εξής: Από τον τύπο διάβασα την εισήγηση – γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου και από τις εφημερίδες διάβασα επίσης, πριν καν κοινοποιηθεί σε εμένα ως όφειλαν, την απόφαση που προδίκαζε αυτήν του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης».

Και συνεχίζει:
«Ούτε φοβάμαι, ούτε εκβιάζομαι, ούτε από πολιτικές διώξεις καταλαβαίνω. Διότι είναι πολιτική δίωξη προς το πρόσωπό μου από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. Η ετυμηγορία των πολιτών της Ρόδου τους έδωσε την απάντηση και εγώ θα προσφύγω εντός 30 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος, στο ΣτΕ. Ελπίζω με τους ίδιους ταχύτατους ρυθμούς που κινήθηκαν για να βγάλουν την απόφαση προς το πρόσωπό μου, να κινηθούν για να βγάλουν αποφάσεις για τα συμφέροντα των πολιτών και γενικότερα του νησιού».

Σημειώνεται ότι, η απόφαση αυτή για τον κ. Κωνσταντίνου, κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γεγονός για το οποίο ο ίδιος εξέφρασε την απορία του και ως προς αυτή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή