Την “σκυτάλη” των αγώνων στίβου παίρνει η Λέρο

Την “σκυτάλη” των αγώνων στίβου παίρνει η Λέρο

Την “σκυτάλη” των αγώνων στίβου παίρνει η Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 234 ΦΟΡΕΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου τα Λέρεια, ο αναπτυξιακός αγώνας στίβου παμπαίδων-παγκορασίδων β’, παίρνοντας σειρά στη συνέχεια η Κάμειρος και η Σύμη

Η Λέρος είναι ο επόμενος σταθμός του αναπτυξιακού πρωταθλήματος στίβου παμπαίδων-παγκορασίδων β’.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, πρωτοπόρα πριν από πέντε χρόνια, ξεκίνησε τη σειρά αυτήν αγώνων που απευθύνεται σε αθλητές-αθλήτριες 12-13 ετών και ήταν απολύτως επιτυχημένη.

Μάλιστα, η ανταπόκριση από τους συλλόγους και η οργάνωσή τους περισσότερο στον τομέα των υποδομών γι’ αυτό τον λόγο, έκανε τα Δωδεκάνησα να συνεχίσουν να βγάζουν πρωταθλητές και πανελληνιονίκες.

Με τη δράση να ξεκινά τον περασμένο Απρίλη, ήρθε η σειρά του Σταδίου Ξηροκάμπου να υποδεχτεί τα παιδιά απ’ όλους τους τοπικούς συλλόγους το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.

Η διοργάνωση θα έχει την ονομασία «Λέρεια» και είναι η απόδειξη πως η ΕΑΣ συνεχίζει πιστή στο στόχο της, μέσα από τους αγώνες αυτού του επιπέδου ν’ αξιοποιεί όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της.

Το συγκεκριμένο στάδιο εγκαινιάστηκε το 2007 με την ευκαιρία διοργάνωσης εκεί των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, παρουσία τότε και του Λούη Τσάτουμα, που τη χρονιά εκείνη είχε πετύχει το φανταστικό 8,66 στο μήκος.

Η επίδοση αυτή παραμένει έως και σήμερα η κορυφαία από Ευρωπαίο αθλητή σε αγώνα που έχει διεξαχθεί σε επίπεδο θαλάσσης. Το ξεκίνημα της φετινής σειράς είχε γίνει στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» παράλληλα με τα Σταμάτεια και η συνάντηση του νησιού της Άρτεμης είναι η δεύτερη, για να πάρει τη «σκυτάλη» στη συνέχεια το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» και η Σύμη με τις νέες εγκαταστάσεις της.

Κανείς, όμως, δεν ξεχνά την τεράστια συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διατήρηση του θεσμού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τώρα και παλαιότερα η Νομαρχία Δωδεκανήσου στις μετακινήσεις, όπως επίσης οι Δήμοι στη φιλοξενία, προσέφεραν τα μέγιστα και όλα τα ταλέντα της περιοχής είχαν την ευκαιρία για όσο γίνεται περισσότερους αγώνες.

Η διοίκηση της Ένωσης είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τη διοργάνωση και στο μέλλον, όπως την…κατάκτηση αυτή της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς, έχοντας συνεχείς επαφές.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου