Διεθνής αναγνώριση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίου Νικολάου

Διεθνής αναγνώριση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίου Νικολάου

Διεθνής αναγνώριση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίου Νικολάου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 512 ΦΟΡΕΣ

Οι αθλητές του απαρτίζουν την ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ για τους Ευρωπαϊκούς Θερινούς Αγώνες Special Olympics στην Αμβέρσα

Η τεράστιας σημασίας προσπάθεια στον τομέα του αθλητισμού του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίου Νικολάου στην πόλη της Ρόδου έχει αναγνωριστεί πια διεθνώς κι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή της ομάδας του μπάσκετ στους Ευρωπαϊκούς Θερινούς Αγώνες Special Olympics στην Αμβέρσα 9-20 Σεπτεμβρίου.

Οι αθλητές του προπονούνται εδώ και χρόνια με τον γυμναστή Απόστολο Στεφανή και ουσιαστικά απαρτίζουν την ελληνική εθνική ομάδα στη διοργάνωση του Βελγίου.

Πριν τρία χρόνια σημειώθηκε παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Special Olympics στη χώρα μας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το 2015 η ομάδα ν’ αγωνιστεί στο Λος Άντζελες, όπου θα φιλοξενηθεί η επόμενη διοργάνωση για το επίπεδο αυτό. Το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αγίου Νικολάου δραστηριοποιείται σημαντικά τα τελευταία δώδεκα χρόνια στο κομμάτι του αθλητισμού, γι’ αυτό και οι αθλητές του συμπεριλαμβάνονται στους συνολικά 72 από την Ελλάδα που θα ταξιδέψουν στην Αμβέρσα.

Βάσει των παραπάνω, η ροδίτικη αποστολή θα ταξιδέψει αύριο για την Αθήνα κι από κει την Τρίτη πια θα βρεθεί στο Βέλγιο μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας μας. Σ’ αυτή την εθνική ομάδα μπάσκετ, πέραν από αθλητές των Special Olympics, αγωνίζονται κι αυτοί με δικαίωμα συμμετοχής σε πρωταθλήματα όχι μόνο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Είναι μια μικτή ομάδα δηλαδή, που απαρτίζεται από τους παρακάτω:

Αθλητές Special Olympics: Μάριος Παπασταμάτης, Παναγιώτης Τόμπρας, Σάββας Γουγούσης, Δημήτρης Καζέλης, Βασίλης Καζέλης.

Αθλητές εκτός Special Olympics: Σάββας Ματσαμάς, Σακελλάρης Ξυπολιτάς, Γιώργος Καλενδέρης, Νικόλαος Ντέτσκας

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.