Δεσμευμένος παραμένει από το ΙΚΑ ο ΑΦΜ του δήμου Ρόδου

Δεσμευμένος παραμένει από το ΙΚΑ ο ΑΦΜ του δήμου Ρόδου

Δεσμευμένος παραμένει από το ΙΚΑ ο ΑΦΜ του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 411 ΦΟΡΕΣ

Με το διοικητή του ΙΚΑ συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος

Εδώ και ένα μήνα εξακολουθεί και παραμένει δεσμευμένος ο «ΑΦΜ» του Δήμου της Ρόδου, δημιουργώντας του σοβαρές δυσλειτουργίες με κύρια ότι δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα και για το θέμα αυτό συναντήθηκε, χθες, στην Αθήνα, με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Καταρχήν, ο «ΑΦΜ» του Δήμου ή πιο συγκεκριμένα η στέρηση ασφαλιστικής ενημερότητας, προκλήθηκε από το ΙΚΑ λόγω παλιών οφειλών Εταιριών των Καποδιστριακών Δήμων στον ασφαλιστικό φορέα.

Ωστόσο, όπως είχε επισημάνει τότε, όταν έγινε γνωστό, ο τέως Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, πρόκειται για μία λάθος ερμηνεία της διάταξης, αφού ο Δήμος Ρόδου είναι σωστός σε όλες του τις υποχρεώσεις και δεν ήταν επείγον να διευθετηθεί το θέμα αυτό. Και εκείνος είχε κάνει διάφορες ενέργειες και είχε αποσπάσει τη δέσμευση του κ. Σπυρόπουλου ότι επρόκειτο για γραφειοκρατικό θέμα το οποίο θα έδινε εντολή να διευθετηθεί.

Ένα μήνα μετά, όμως, το θέμα δεν έχει διευθετηθεί και ο Δήμος Ρόδου εξακολουθεί να μην έχει ασφαλιστική ενημερότητα. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μία σειρά από “παρενέργειες” επειδή δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα.

Για παράδειγμα, για τον λόγο αυτό, έχουν σταματήσει οι εργασίες στις όψεις του Εθνικού Θεάτρου αλλά και αυτές στο κτίριο που ανακαινίζει ο Δήμος στο παλιό νοσοκομείο για να στεγάσει υπηρεσίες του!
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Σπυρόπουλος αναμένεται να απαντήσει σήμερα στον κ. Χατζηδιάκο πως θα επιλυθεί το ζήτημα αυτό.

Εκτός, όμως, από τις ενέργειες σε πολιτικό επίπεδο, ο Δήμος έχει κάνει ανάλογες και σε δικαστικό αφού έχει κατατεθεί δικόγραφο στο Διοικητικό πρωτοδικείο για την αναστολή της απόφασης δέσμευσης του «ΑΦΜ».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο