Διακοφώτης προς τους επικεφαλής της διαιτησίας: «Δεν θα χαριστείτε σε κανέναν»!

Διακοφώτης προς τους επικεφαλής της διαιτησίας: «Δεν θα χαριστείτε σε κανέναν»!

Διακοφώτης προς τους επικεφαλής της διαιτησίας: «Δεν θα χαριστείτε σε κανέναν»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς το ΤΟΔ ενόψει των τοπικών εξετάσεων για διαιτητές και κυρίως για τους παρατηρητές διαιτησίας, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης. Ειδικά για τους δεύτερους το πλαίσιο γίνεται πολύ πιο αυστηρό.

Για το αυστηρότατο πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται να εργαστούν οι παρατηρητές διαιτησίας ενημέρωσε χθες τα μέλη του Τοπικού Οργάνου Διαιτησίας ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Παναγιώτης Διακοφώτης, με αφορμή τις επικείμενες τοπικές εξετάσεις. «Δεν θέλω να χαριστείτε σε κανέναν παρατηρητή. Όποιος δεν γράψει, δεν περνάει.

Παρατηρητής διαιτησίας που δεν θα συμπληρώνει όπως πρέπει και δεν θα παραδίδει έγκαιρα την έκθεσή του δεν θα χρησιμοποιείται», ήταν η οδηγία προς τον αρχιδιαιτητή Κώστα Ζαννετίδη και το στενό του συνεργάτη Μπάμπη Λάμπρου.

Όπως είπε ο κ. Διακοφώτης, ο ρόλος των παρατηρητών διαιτησίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου της διαιτησίας και για την ανάπτυξή της, όπως και για την ενίσχυση του κλίματος αξιοπιστίας στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθεί παρατηρητές οι οποίοι δεν θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και θα πηγαίνουν στο γήπεδο μόνο για να εισπράττουν τα 20 ευρώ της αποζημίωσης.

Ζήτησε μάλιστα από τον Κώστα Ζαννετίδη όλοι οι παρατηρητές να επισκέπτονται τους διαιτητές στα αποδυτήρια σε λογικό χρόνο μετά τη λήξη ενός αγώνα κι αφού ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τους κάνουν επί τόπου τις πρώτες τους παρατηρήσεις για την απόδοσή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει στα εθνικά πρωταθλήματα.

Επιτροπή ανάπτυξης της διαιτησίας
Εν τω μεταξύ, στη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα έχει την αρμοδιότητα να αναζητά υποψήφιους νέους διαιτητές μέσω επισκέψεων στα σχολεία, προχώρησε η διοίκηση της Ένωσης.

Στην επιτροπή τοποθετήθηκαν οι Θεοφάνης Πελλός, Κώστας Ζαννετίδης, Δήμος Λουϊζίδης και Γιώργος Γεωργιόπουλος (θα έχει την ευθύνη στο Βόρειο Συγκρότημα), ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει γνωστό και το πέμπτο μέλος, που θα είναι ένας μη εν ενεργεία διαιτητής.

Στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα των Γιώργου Κόττορου και Παντελή Μιχαλάκη, αν και δεν αποκλείεται να προστεθούν κι άλλα.

Στην προσπάθεια να γεμίσουν οι σχολές διαιτησίας θα βοηθήσει τόσο ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, όσο και ο γυμναστής των διαιτητών και προπονητής Νίκος Μαντικός.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.