Η Ρόδος ιδανικός τόπος για φεστιβάλ κλασικής μουσικής

Η Ρόδος ιδανικός τόπος για φεστιβάλ κλασικής μουσικής

Η Ρόδος ιδανικός τόπος για φεστιβάλ κλασικής μουσικής

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1028 ΦΟΡΕΣ

Θεσμός για το νησί οι ημέρες μουσικής

Για το Φεστιβάλ «Ημέρες μουσικής- Σεπτέμβριος στη Ρόδο» που αποτελεί εδώ και χρόνια έναν θεσμό που στρέφει τα φώτα του πανευρωπαϊκού πολιτιστικού γίγνεσθαι του νησιού και συμπληρώνει φέτος τα 15 χρόνια διαρκούς και αδιάλειπτης παρουσίας, μίλησε στη «Ρ», ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συναυλιών Φορμιγξ, κ. Χρήστος Τσενές, τονίζοντας πως η Ρόδος αποτελεί το ιδανικό μέρος για να πραγματοποιηθεί ένα Φεστιβάλ κλασσικής μουσικής.


Η Ρόδος ιδανικός τόπος για φεστιβάλ κλασικής μουσικήςΟ κ. Τσενές, ανέφερε πως το Φεστιβάλ ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Τάσου Βενετοκλή, με την εταιρεία να συμφωνεί απόλυτα με την επιλογή της Ρόδου, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένα Φεστιβάλ τέτοιας υψηλής μουσικής ευαισθησίας.

«Η Ρόδος διαθέτει 3-4 θέατρα πολύ υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικές τοποθεσίες, αεροδρόμιο, τουριστική υποδομή και ταυτόχρονα πάρα πολύ καλό κόσμο που την επισκέπτεται αλλά και μένει στο νησί. Παραδείγματος χάριν ολόκληρη η Παλιά Πόλη αποτελεί ένα μέρος που μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλο το φάσμα του.

Από το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, μέχρι οι αυλές, η Παναγιά του Κάστρου», ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων, τονίζοντας βέβαια πως ο λόγος που το Φεστιβάλ πραγματοποιείται πάντοτε Σεπτέμβριο είναι μεταξύ άλλων λόγω του καλύτερου ποιοτικά τουρισμού εκείνη την περίοδο.

Με τέσσερις εκδηλώσεις αυτή τη χρονιά στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, οι συμπολίτες μας αλλά και οι τουρίστες που θα βρίσκονται στο νησί μας αυτή την περίοδο, θα μπορούν να απολαύσουν Αφιερώματα στη Ρωσική Μουσική, Γκαλά Όπερας, Βωβό κινηματογράφο με τη συνοδεία μουσικής (από τον Φίλιππο Τσαλαχούρη), αφιέρωμα στον Ευρυσθένη Γκίζα.

Η παρουσία της πρέσβειρας της Βιέννης εκείνες τις ημέρες στο νησί μας αλλά και των νικητών της Ολυμπιάδας των Αρχαίων Ελληνικών (που πριν μερικούς μήνες επισκέφθηκαν το νησί μας), έρχονται να επισφραγίσουν τη σπουδαιότητα αυτού του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και χρόνια έναν θεσμό που στρέφει τα φώτα του ευρωπαϊκού πολιτιστικού γίγνεσθαι στο νησί της Ρόδου, αφού δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που επιλέγουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, ένα Φεστιβάλ άρρηκτα συνδεδεμένο με μουσική υψηλής ποιότητας και ευαισθησίας και ένα δυνατό «χαρτί» για τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας της Ρόδου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Μετά την πετυχημένη πρώτη παρουσία του για το 2014, το Φεστιβάλ «Ημέρες μουσικής- Σεπτέμβριος στη Ρόδο», το κοινό της Ρόδου, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τρεις ακόμη συναυλίες και αυτές θα είναι:

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (21:00)
Οι Τρεις Τενόροι
Γκαλά Όπερας με τους Σταύρος Μπερής, Γιάννης Χριστόπουλος, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.
Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο.

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (21:00)
Βωβός κινηματογράφος με συνοδεία μουσικής
Δημήτρης Γαζιάδης - Ορέστης Λάσκος: Aστέρω
Φίλιππος Τσαλαχούρης, σύνθεση/πιάνο
Η πιο γνωστή βωβή ταινία του ελληνικού, και ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου των αρχών του 20ου αιώνα, σε αποκατεστημένη κόπια από την Tαινιοθήκη της Ελλάδος με ζωντανή συνοδεία μουσικής από τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη.

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (21:00)
Αφιέρωμα στον Ευρυσθένη Γκίζα
Πέτρος Στεργιόπουλος, φλάουτο
Λουκία Λουλάκη, τσέλο
Αναστάσιος Στρικος, πιάνο

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο