Νέα παράσταση από την αδελφότητα Κρητών

Νέα παράσταση από την αδελφότητα Κρητών

Νέα παράσταση από την αδελφότητα Κρητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Την ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση-αφιέρωμα στον κρητικό χορό «Στ’ ώριο περβόλι...» θα παρουσιάσει ξανά η Αδελφότητα Κρητών την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο θερινό θέατρο ΡΟΔΟΝ στις οκτώμιση το βράδυ.

Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση πρόκειται να γίνει η παρουσίαση όλων των κρητικών χορών από τη χορευτική ομάδα της αδελφότητας «οι Σταυραετοί». Οι χοροί που θα παρουσιαστούν υπερβαίνουν τους είκοσι και η παρουσίασή τους περιλαμβάνει την προσέλευση κάθε χορού καθώς και λεπτομέρειες από την ιστορική τους πορεία.

Οι περισσότεροι από τους χορούς είναι ξεχασμένοι χοροί της Κρήτης των οποίων η μελωδία και η παρουσίαση δημιουργούν μια ιδιαίτερα μαγευτική πανδαισία λόγου, μουσικής και εικόνας.

Άλλωστε ο κρητικός χορός όπως και η μουσική διατηρεί ως τις μέρες μας την προγονική κληρονομιά, με την ίδια ένταση και την ίδια εκφραστικότητα.
Την ευθύνη διδασκαλίας των χορών έχει ο υπεύθυνος της ομάδας Γιώργος Σακκομήτρος.

Στην παράσταση τη σκηνοθετική επιμέλεια της οποίας έχει ο σκηνοθέτης Γιάννης Φλώρος συμμετέχουν: Η Ομάδα Ριζίτικου τραγουδιού, η Θεατρική Ομάδα και οι έφηβοι των τμημάτων χορού της Αδελφότητας. Συμμετέχει ακόμα το μουσικό σχήμα του Στράτου Τσιρακάκη και ο δάσκαλος της μουσικής λυράρης Γιώργος Παραγυιός.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο