Ξεσπάθωσε ο δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός

Ξεσπάθωσε ο δήμαρχος  Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός

Ξεσπάθωσε ο δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχάλης Πατρός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1773 ΦΟΡΕΣ

Κατά του σπάταλου και παρανοϊκού κράτους

Το παράλογο με το Ελληνικό κράτος που την ώρα που προσπαθεί να κάνει περικοπές και οικονομία, ξοδεύει σκανδαλωδώς χρήματα για τις μετακινήσεις των γιατρών επεσήμανε χτες ο δήμαρχος Χάλκης Μιχάλης Πατρός που παραβρέθηκε στη συνάντηση για την κοινωνική πολιτική και την υγεία στα νησιά.

Ο κ. Πατρός που παρακολούθησε τις εργασίες της μαζί με άλλους συναδέλφους του από αρκετά νησιά της Δωδεκανήσου, ζήτησε να διεκδικήσει η τοπική αυτοδιοίκηση τα αυτονόητα για την περίθαλψη των νησιωτών.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι το κράτος προτιμά αντί να διορίσει μόνιμο γιατρό στο νησί, να… περιφέρει κάθε δέκα μέρες και άλλον γιατρό ξοδεύοντας πολλαπλάσια χρήματα ώστε να καλύψει τα κενά.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Θέσαμε τα θέματα αλλά ξέρουμε ότι δεν εξαρτάται από τους ιατρικούς συλλόγους είναι θέμα του υπουργείου. Δήλωσα στον κ. Πατούλη και στους παραβρισκόμενους ότι τελείωσαν τα ψέματα πρέπει να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά και δεν μπορούμε να μένουμε στις καλές προθέσεις του εκάστοτε υπουργού.

Το δεν υπάρχουν χρήματα για μας δεν υφίσταται γιατί ξοδεύονται περισσότερα από το να έρθει ένας γιατρός στη Χάλκη. Ένας γιατρός που έρχεται στοιχίζει 5000 ευρώ το μήνα περισσότερο από ότι αν παίρνει μισθό. Άρα λοιπόν είναι εξωπραγματικό να μη δίνονται κίνητρα σε γιατρούς για να λύσουμε το πρόβλημα που αφορά όλα τα μικρά νησιά.

Στη Χάλκη έρχεται γιατρός κάθε δέκα μέρες δεκαπέντε έρχεται φεύγει θα έρθει κάποιος άλλος αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα.

Μέχρι να έρθει ο ένα ς ιατρός δε γνωρίζει τι έχει κάποιος ασθενής πρέπει λοιπόν να το μάθει. Είναι άδικο. Το είπα και στη συνάντηση τα μικρά νησιά έχουν ανάγκη από έναν παπά και ένα γιατρό. Τον παπά τον έχουμε θεωρώ ότι μπορούμε να λύσουμε και το θέμα του γιατρού αν υπάρχει πολιτική βούληση.
Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να νομοθετήσουμε. Εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση να καλύψουμε τη διαμονή και τη σίτιση του γιατρού σαν κίνητρο και για τη Χάλκη βγαίνει περίπου 7.000 ευρώ το χρόνο, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση από το υπουργείο Εσωτερικών να το κάνουμε.
Ζητάμε ένα μόνιμο γιατρό. Υπάρχει ένας γιατρός που έρχεται από το κέντρο υγεία Εμπωνα, από Αρχάγγελο από Αφάντου και αυτό γίνεται κάθε δέκα μέρες».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης