Το Χορευτικό τμήμα του δήμου Πάτρας θα φιλοξενηθεί στη Λάρδο

Το Χορευτικό τμήμα του δήμου Πάτρας θα φιλοξενηθεί στη Λάρδο

Το Χορευτικό τμήμα του δήμου Πάτρας θα φιλοξενηθεί στη Λάρδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1140 ΦΟΡΕΣ

Θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και στους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ένα χορευτικό συγκρότημα με αξιοπρόσεκτη παρουσία στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάρδου «Ταξιάρχης» στην πλατεία του χωριού.

Πρόκειται για το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, το οποίο θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Λάρδου, το οποίο συμπίπτει και με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Το Χορευτικό του Δήμου Πάτρας ιδρύθηκε το 1976 κλείνοντας φέτος 39 χρόνια προσφοράς στα πλαίσια του λαϊκού χορού και του λαϊκού πολιτισμού γενικότερα.

Σήμερα το Χορευτικό έχει πάνω από 150 μεγάλους και περισσότερα από 600 παιδιά στα παιδικά του τμήματα, ενώ ξεπερνά τις 60 παραστάσεις, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις φορέων της Πάτρας μα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ιαπωνία, κλπ) με μεγάλη επιτυχία και πολλές διακρίσεις.

Διαθέτει φορεσιές αντίγραφα των παραδοσιακών κατασκευασμένες στο εργαστήριο της «Δώρας Στράτου» καθώς και φορεσιές για την παρουσίαση λαϊκών χορών και χορογραφιών. Έχει δυνατότητα παρουσίασης πάνω από δύο ώρες παράστασης με δημοτικούς και λαϊκούς χορούς, όπως μπορεί και να παρουσιάσει χορογραφίες σε έντεχνη λαϊκή μουσική (Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο, κλπ).

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο