Μέχρι και σκηνές στήνουν στα πάρκα οι τσιγγάνοι!

Μέχρι και σκηνές στήνουν στα πάρκα οι τσιγγάνοι!

Μέχρι και σκηνές στήνουν στα πάρκα οι τσιγγάνοι!

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1013 ΦΟΡΕΣ

Όπου θέλει και όπου γουστάρει ο καθένας

Ξέφραγο αμπέλι εξακολουθούν να είναι κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου αλλά και της Παλιάς Πόλης, αφού παρά τις καταγγελίες συμπολιτών μας αλλά και τα επαλειμμένα άρθρα της εφημερίδας μας, αφού οι δεκάδες τσιγγάνοι που έρχονται για… σεζόν στο νησί μας δρουν ανενόχλητοι όλες τις ώρες της ημέρας!

Εκτός από το πάρκο της Δημοκρατίας, όπου μετά από παρέμβαση της αστυνομίας έφυγαν, έντονη κινητικότητα υπάρχει στο πάρκο της οδού Βύρωνος, κάτι που είχε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο της ξανά η «Ροδιακή». Έχοντας πλέον μετατρέψει σε τσιφλίκι τους το συγκεκριμένο πάρκο, οι δεκάδες τσιγγάνοι έχουν στην κυριολεξία κατασκηνώσει εκεί, αφού όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες της «Ρ», τα βράδια στήνουν σκηνές!!!

Οι ίδιες εικόνες ντροπής, με ρούχα απλωμένα σε κάγκελα και θάμνους, γυμνά παιδιά που πλένονται στις βρύσες που βρίσκονται στο πάρκο, δεκάδες σκουπίδια διασκορπισμένα σε όλο το πάρκο αλλά και ανθρώπινα περιττώματα, είναι μόνο λίγες από αυτές που παρατηρεί όποιος διασχίσει το εν λόγω πάρκο, ενώ μάλιστα τις τελευταίες μέρες προστέθηκε η νέα εικαστική παρέμβαση, αυτή των σκηνών, ακριβώς εκεί που τελειώνει το πάρκο, από τη μεριά της Τάφρου!

Αντίστοιχα, τις ίδιες εικόνες παρατηρεί όποιος διασχίσει την Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης, όπου οι επαίτες και ένα απέραντο σκουπιδαριό, έχουν αντικαταστήσει την όμορφη αυτή διαδρομή.
Η ελλιπής ή ίσως και ανύπαρκτη αστυνόμευση, καθιστά ακόμα πιο εύκολη την μετατροπή των πάρκων μας σε τσιφλίκια τους, φαινόμενο που βλέπαμε όλο το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία του νησιού μας και το οποίο κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

Φέτος, η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, χωρίς να υπάρχει ο τρόπος ή η διάθεση να βρεθεί λύση σε ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα που αποτελεί ντροπή για μια τουριστική περιοχή σαν τη δική μας.

Οι δεκάδες επαίτες που καθημερινά κατακλύζουν την πόλη της Ρόδου αλλά και τη Μεσαιωνική Πόλη, έχουν επιλέξει το νησί μας ως τόπο προορισμού για το καλοκαίρι. Παιδιά με ακορντεόν, με απροστάτευτα κουτάβια, γυναίκες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, μέσα στη μέση του πεζοδρομίου, σε κεντρικές πύλες της Παλιάς Πόλης, μας υπενθυμίζουν καθημερινά πως το νησί μας τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι που περισσότερο θυμίζει κάτι από τριτοκοσμική χώρα, παρά τουριστική περιοχή!

Και όσο η παράνομη κατασκήνωση, η επαιτεία, η γενικότερη ανομία δεν τιμωρείται, τόσο θα βλέπουμε κάθε χρόνο χειρότερες καταστάσεις σε κάθε σημείο του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμη

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του

Προσφορές στη Δομή Συσσιτίου του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου