Καρδιακό επεισόδιο υπέστη 47χρονη Σύρια μετανάστρια

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη  47χρονη Σύρια μετανάστρια

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη 47χρονη Σύρια μετανάστρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Τραγικό τέλος είχε για μία 47χρονη Σύρια το ταξίδι της προς την ελευθερία, καθώς λίγη ώρα αφότου είχε αποβιβαστεί στη Σύμη μαζί με τον γιο της και άλλους 75 παράνομους μετανάστες, απεβίωσε!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος της φέρεται να προήλθε από καρδιακό επεισόδιο, και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν η γιατρός και ο λιμενάρχης του νησιού δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στην ζωή!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι 77 παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και η άτυχη 47χρονη με τον γιο της, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια και οι άγνωστοι διακινητές τους, τους αποβίβασαν στον κόλπο της Μαραθούντας στη Σύμη.

Ήταν μετά τις 10 προχθές το βράδυ όταν κάτοικοι της περιοχής είδαν ένα σημαντικό αριθμό ατόμων να κινούνται πεζοί προς το δρόμο. Την ίδια ώρα είδαν και την 47χρονη να πέφτει στο έδαφος. Αμέσως ενημερώθηκε το Υπολιμεναρχείο το οποίο έσπευσε μαζί με τον αγροφύλακα την γιατρό και το ασθενοφόρο, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων η αστυνομία παρά τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν καθώς κινδύνευε η ζωή ενός ανθρώπου, δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Για αρκετές ώρες και κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις προχθές βράδυ στη Σύμη, η γιατρός του νησιού μαζί με το προσωπικό του ασθενοφόρου, τους κατοίκους και τον λιμενάρχη έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να επαναφέρουν την άτυχη 47χρονη, χωρίς όμως αποτέλεσμα!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 47χρονη φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία και δυσκολία στην αναπνοή της την ώρα που κινούνταν στο δρόμο της Μαραθούντας και μετά ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα.

Σε ότι αφορά τους λοιπούς 76 παράνομους μετανάστες, μεταφέρθηκαν στο Γυαλό της Σύμης όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Και άλλοι λαθρομετανάστες
Κατά εκατοντάδες φθάνουν πλέον στα νησιά μας οι παράνομοι μετανάστες αφού μόνο στην Τήλο προχθές εντοπίστηκαν 104 άτομα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 91 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά από το Αφγανιστάν οι οποίοι προέρχονταν από τα τουρκικά παράλια.

Αλλά και στην Νίσυρο συνελήφθησαν άλλα 105 άτομα και ειδικότερα 68 άνδρες, 18 γυναίκες και 19 παιδιά, ενώ στην Κω οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλα 32 άτομα από τους οποίους οι 28 ήταν Σύριοι (25 άνδρες δύο γυναίκες και ένα παιδί), δυο άνδρες ήταν από το Κονγκό και ένας από το Ιράκ, μαζί με τους οποίους βρίσκονταν και ένας ανήλικος από το Μαλί. Όλοι συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Επίσης άλλοι 55 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, βραδινές ώρες προχθές, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις βορειοανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Επίσης και στο Αγαθονήσι πρωινές ώρες προχθές εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλοι 9 παράνομοι μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, το στρατιωτικό φυλάκιο του Φαρμακονησίου ενημέρωσε το πλωτό περιπολικό που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή για την ύπαρξη φουσκωτής βάρκας στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός ατόμων.

Οι λιμενικοί εντόπισαν τη βάρκα και περισυνέλεξαν τους 9 παράνομους μετανάστες τους οποίους μετέφεραν στο λιμάνι του Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου.

Τέλος στη Ρόδο χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας δυο άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο