Νερά Καλλιθέας (15): Το 21ο Υδρολογικό συνέδριο με συμμετοχή 128 ιατρών στη Ρόδο

Νερά Καλλιθέας (15): Το 21ο Υδρολογικό συνέδριο με συμμετοχή 128 ιατρών στη Ρόδο

Νερά Καλλιθέας (15): Το 21ο Υδρολογικό συνέδριο με συμμετοχή 128 ιατρών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Τιμητική συνεδρία στην Κω

Νερά Καλλιθέας. Ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου 1930, έλαβε χώραν στη Ρόδο, το 21ο Υδρολογικό Συνέδριο της Ιταλίας, με συμμετοχή 128 ιατρών από τη Μητρόπολη-έφτασαν με το υπερωκεάνειο «Πόλη της Τεργέστης», ιατρών από την Αίγυπτο-προσκεκλημένοι του Μάριο Λάγκο-, Ροδίων ιατρών και από τα άλλα νησιά. Οι Αιγύπτιοι επιστήμονες έφτασαν με το υπερωκεάνειο «Πόλη του Μπάρι».

Το Συνέδριο διήρκεσε τρεις μέρες και διεξήχθη υπό την προεδρία του Διευθυντή του Βασιλικού Νοσοκομείου Ρόδου, καθηγητή Γκαλίνα.

Η έναρξη του Συνεδρίου έλαβε χώραν στο Κυβερνείο και στη συνέχεια οι σύνεδροι μετέβησαν στα Νερά Καλιθέας, όπου άρχισε η δεύτερη προμεσημβρινή επιστημονική συνεδρία, και το απόγευμα, το Συνέδριο συνέχισε με ανακοινώσεις στο Μουσείο, πρώην νοσοκομείο των Ιπποτών.

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου οι σύνεδροι μετέβησαν στην Κω, όπου υπό την σκιάν του αρχαίου πλατάνου, του επονομαζομένου πλατάνου του Ιπποκράτη, συνήλθαν σε τιμητική συνεδρία, προς τιμήν του πατρός της Ιατρικής Ιπποκράτη, και με την ευκαιρία της αναστήλωσης του αγάλματός του, που ανευρέθη εκείνη την εποχή, κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Στη φωτό οι σύνεδροι στις εγκαταστάσεις των Θερμοπηγών Καλιθέας.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (Γ' Μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (β' μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου

Η Ρόδος, ο Γρίβας και ο απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου

Δωδεκάνησα: Η Ενσωμάτωση, η ημερομηνία που δεν άλλαξε και μια προσωπική μαρτυρία

Η ιστορία της Αρχαγγελίτισσας Παρασκευής Γιακουμάκη: Στη Στράτα του Προφήτη Ηλία

Σελίδες Ιστορίας: Ο δρόμος των Παθών με τα γλυπτά, ο Σταυρός του Φιλερήμου και η κατάληψη της Μονής στις 20 Σεπτεμβρίου 1947

Τήλος: Οι πρώτοι γάμοι ομοφύλων το 2008, όπως τους έζησαν 3 από τους πρωταγωνιστές τους