Δεν πρέπει να γίνει κέντρο υποδοχής των μεταναστών στη Ρόδο

Δεν πρέπει να γίνει κέντρο υποδοχής των μεταναστών στη Ρόδο

Δεν πρέπει να γίνει κέντρο υποδοχής των μεταναστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση στους τοπικούς φορείς απηύθυνε ο βουλευτής Επικρατείας Τ. Κουίκ

Ο κ. Κουίκ, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του κόμματος του για την περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, έκανε λόγο για «το απόλυτο έγκλημα για την ναυαρχίδα του τουρισμού» και ζήτησε από όλους τους φορείς να πάρουν θέση και να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Στηριζόμενος στις δηλώσεις που έχει κάνει πρόσφατα επισκεπτόμενος την περιοχή μας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε διεξοδικά στις συνθήκες που επικρατούν σε νησιά όπως η Σάμος και η Μυτιλήνη όπου ήδη έχουν δημιουργηθεί κέντρα υποδοχής μεταναστών και τις οποίες χαρακτήρισε εφιαλτικές.

«Όπου έχουν εγκατασταθεί τα νησιά αυτά υποφέρουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ προσθέτοντας πως οι τούρκοι δουλέμποροι γνωρίζοντας ότι υπάρχει χώρος φιλοξενίας «σπρώχνουν τους πελάτες τους» με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που μπορεί να παραμείνει στο νησί ακόμη και 18 μήνες.

«Κάνω έκκληση προς όλους τους φορείς της Ρόδου και της Δωδεκανήσου να μην επιτρέψουν στο νησί αυτό και πέριξ αυτού τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών. Θα το μετανιώσετε, θα το μετανιώσουμε, να μην πάθουμε ότι η Σάμος και άλλα νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι λύση δεν είναι τα «στρατόπεδα» και αναφέρθηκε στην επιμονή – όπως είπε- της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να διατηρεί μία άθλια συνθήκη την ώρα που το 90% των παράνομων μεταναστών δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο ο οποίος έχει ταχθεί κατά της δημιουργίας κέντρου υποδοχής παράνομων μεταναστών στο νησί μας, ενώ άσκησε δριμύ κριτική κατά του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος όπως είπε «άλλα έλεγε όταν ήταν στο ΕΒΕΔ και άλλα τώρα» και τον παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει όταν ήταν στο Επιμελητήριο αλλά και στα όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει για το θέμα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Δεν αξίζει στη Ρόδο να βγάλει τη φήμη ενός Γκουαντάναμο στο Νότιο Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ, προσθέτοντας ότι «προκύπτουν και θέματα εθνικής ασφάλειας» και αναφέρθηκε στην σύλληψη ενός τζιχαντιστή καθοδόν από τη Σουηδία στο Βέλγιο, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την Συρία και πέρασε από την Ρόδο!

Τουρισμός, ΤΑΙΠΕΔ και εκλογές
Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε και στην τουριστική περίοδο για την οποία είχε ενημέρωση από τοπικούς φορείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο.

Όπως είπε, αυτό που του επισημάνθηκε είναι ότι ο αριθμός των τουριστών δεν ανταποκρίνεται στα χρήματα που άφησε κατά την παραμονή του στο νησί μας, δηλαδή όπως του δήλωσαν και οι καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης, η ποιότητα των τουριστών οικονομικά είναι πολύ αδύναμη, ενώ σημαντική «απώλεια» για την περιοχή είναι και η μείωση του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στο θέμα της σύνδεσης της Ρόδου με τη Βόρειο Ελλάδα η οποία είναι ανύπαρκτη, ενώ χαρακτήρισε ντροπή, το γεγονός ότι αθλητές από την Χίο μετέβηκαν στην Κω μέσω Τουρκίας, ζήτημα για το οποίο έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τάχθηκε κατά της πώλησης του αεροδρομίου αλλά και «εύφορων κομματιών της Ροδίτικης γης» όπως είπε, διευκρινίζοντας πως δεν είναι κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας όχι όμως όταν αυτή αφορά σημαντικά στοιχεία του ελληνικού κράτους.

Τέλος αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουίκ είπε πως όποιο και να είναι το πρόσωπο που θα τεθεί για ψήφιση για τη θέση αυτή «εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε εκλογές χθες», προσθέτοντας πως η οικονομία δοκιμάζεται τόσο πολύ και οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές τα μέλη της ΑΝΕΛ «είναι εγγυητές ότι θα γίνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού και θα βγούνε νέες δυνάμεις».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο