Καθαρίστηκαν τα ρέματα και ο ποταμός στα Τριάντα

Καθαρίστηκαν τα ρέματα και ο ποταμός στα Τριάντα

Καθαρίστηκαν τα ρέματα και ο ποταμός στα Τριάντα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1273 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες με την συνδρομή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Μπροστά πήραν οι μηχανές των οχημάτων της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να καθαριστούν τα μικρά ρέματα, αλλά και ο κεντρικός ποταμός της περιοχής, γνωστός και ως Τριαντενός ποταμός, από τις καλαμιές.

Το θέμα θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την ευρύτερη περιοχή, αφενός λόγω των τραγικών περιστατικών που συνέβησαν πέρσι από τις φονικές πλημμύρες στην Κρεμαστή, αλλά και στην Παστίδα με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και αφετέρου εξαιτίας και των μεγάλων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην Ιαλυσό.

Έτσι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, τόσο η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού Ερμίνα Μπότσαρη, όσο και τα υπόλοιπα μέλη, έθεσαν ως απόλυτη προτεραιότητα το συγκεκριμένο θέμα.

Τις προηγούμενες ημέρες καθαρίστηκαν τα μικρά ρέματα στην Ιαλυσό, ενώ από χθες τα μηχανήματα της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού, ξεκίνησαν εργασίες και στον κεντρικό ποταμό της περιοχής, για την αφαίρεση των καλαμιών, έτσι ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Οι εργασίες αυτές σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Γι’ αυτό από τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού ευχαριστούν τα μέλη της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και τον πρόεδρο της, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, κ. Αγαπητό Πάλλα, για τη διάθεση εργατικού δυναμικού, όπως επίσης και για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Διαβάστε ακόμη

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο