Πόντιος Πιλάτος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!

Πόντιος Πιλάτος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!

Πόντιος Πιλάτος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 566 ΦΟΡΕΣ

Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τάσσεται στο πλευρό των δημάρχων

Ως… «πόντιος Πιλάτος» υποδέχθηκε, χθες, στην Αθήνα την αντιπροσωπεία από τη Δωδεκάνησο, για το θέμα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος αφού δήλωσε μετ’ επιτάσεως ότι συντάσσεται με τους αυτοδιοικητικούς του νομού μας στο θέμα αυτό, στην ουσία ακολούθησε την τακτική του «νίπτω τας χείρας μου»!

Καταρχήν, η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υφυπουργού και, όπως είχε κάνει γνωστό ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, του επέδωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που έλαβε, κατά πλειοψηφία, στην έκτακτη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου, σύμφωνα με την οποία, οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης του δημοτικού φόρου Δωδεκανήσου, αποτελεί «εχθρική πράξη κατά της Δωδεκανήσου και των κατοίκων της».

Στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας-όπως ήταν στην ουσία-συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Χατζηδιάκο, ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου και πρώην Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Στάθης Κουσουρνάς, όπως, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Ρόδου κ.κ. Γιάννης Περδίκης και Γιώργος Πόκκιας καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιακουμάτος επανέλαβε αρκετές φορές ότι συντάσσεται μαζί τους στο θέμα αυτό και τους τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη πολιτική αφού του ζητήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό κ. Σταϊκούρα να αποστείλει τη λίστα με τους φόρους υπέρ τρίτων που αξιώνει η τρόικα να καταργηθούν.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός απέφυγε να συζητήσει επί της ουσίας το θέμα, παρά τις επίμονες προσπάθειες του κ. Χατζηδιάκου και του κ. Κουσουρνά, και τους παρέπεμψε…απευθείας στον κ. Σταϊκούρα.

Γι’ αυτό, το πιθανότερο είναι ότι οι αυτοδιοικητικοί της Δωδεκανήσου θα επιδιώξουν τώρα συνάντηση με τον ίδιο τον Υφυπουργό και μάλιστα άμεσα-πιθανότατα και για την ερχόμενη εβδομάδα εφόσον κατορθώσουν να κλειστεί το ραντεβού.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υφυπουργός, προτρέποντάς τους να πάνε το θέμα «παραπάνω»…συμβούλευσε την αντιπροσωπεία της περιοχής μας η προσπάθεια να είναι συλλογική, δηλαδή να είναι μαζί τους και οι βουλευτές και δίχως κομματικούς διαχωρισμούς.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου