Επισπεύδεται ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών από τους υπόλοιπους διοριστέους του ΑΣΕΠ

Επισπεύδεται ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών από τους υπόλοιπους διοριστέους του ΑΣΕΠ

Επισπεύδεται ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών από τους υπόλοιπους διοριστέους του ΑΣΕΠ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1012 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση του υπουργού Παιδείας στον Βασίλη Υψηλάντη

Απάντηση έλαβε ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης σε ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο με την οποία ρωτούσε την πολιτική της Κυβέρνησης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που είχαν συμπληρώσει πραγματική υπηρεσία τριάντα μηνών στην εκπαίδευση μέχρι τον Ιούνιο του 2008 και αν προβλέπεται να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα που ταλανίζει πολλούς εκπαιδευτικούς, κυρίως καθηγητές φυσικής αγωγής και μουσικής, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται περισσότερο από μια δεκαετία στα σχολεία και λόγω της κρίσης δεν έχουν διοριστεί.

Στην απάντησή του ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι εκκρεμεί ο διορισμός των υπολοίπων διοριστέων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι είναι 406 άτομα. Παράλληλα εκκρεμεί το αντίστοιχο 40% εκπαιδευτικών από τον ενιαίο πίνακα προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία που ανέρχονται σε 262 άτομα.

Οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του 24μήνου είναι συνολικά 554 άτομα ενώ οι εκπαιδευτικοί που είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα του 30μήνου ανέρχονται σε 423 άτομα εκ των οποίων 254 γυμναστές Π.Ε. 11 και 142 μουσικούς Τ.Ε.16.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Υπουργός αναφέρει προς τον κ .Υψηλάντη ότι προηγείται ο διορισμός των υπολοίπων διοριστέων του ΑΣΕΠ και με βάση τις σημερινές ανάγκες δύναται να πραγματοποιηθεί ο διορισμός εκπαιδευτικών με πραγματική υπηρεσία 30 μηνών.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων