Συνεχίζουν τις ψευτολεβεντιές ενώ μας παρέδωσαν προβληματικά έργα

Συνεχίζουν τις ψευτολεβεντιές  ενώ μας παρέδωσαν προβληματικά έργα

Συνεχίζουν τις ψευτολεβεντιές ενώ μας παρέδωσαν προβληματικά έργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Ξεσπάθωσε χθες και πάλι ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος επιστρέφοντας από το ταξίδι του στις Κυκλάδες και την Αθήνα.

Ειδικότερα μίλησε για τις αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και τα αποτελέσματα των επαφών που είχε ξεκινώντας από το φράγμα της Κρητηνίας ένα ταλαιπωρημένο έργο, όπως είπε που προκηρύχθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και είναι ενταγμένο στους ίδιους πόρους της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ανακοίνωσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής ότι το έργο δεν πρόκειται να το συμβασιοποιήσουμε και να ξεκινήσει αν δεν ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου οικονομικών και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, δηλαδή να πληρωθεί από εθνικούς πόρους.

Και αυτό γιατί σαν ποσό ( 9 εκατομ ευρώ) είναι πολύ μεγάλο για να βαρύνει τους πόρους της περιφέρειας και γιατί ένα φράγμα το κατασκευάζεις για δύο λόγους, ή για να πάρεις νερό για ύδρευση ή για άρδευση. Η μελέτη του έργου λέει ότι κατασκευάζεται μόνο το φράγμα, δεν υπάρχει κανένα άλλο έργο. Για την αγροτική περιοχή του φράγματος το έργο αυτό δεν καλύπτει την άρδευση.

Όσον αφορά τη γέφυρα της Κρεμαστής. Η γέφυρα είναι ένα από τα έργα που έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας και διαβεβαιώνω τους πάντες ότι στόχος μας είναι να κατασκευαστεί.

Το γεγονός ότι παραλάβαμε το έργο προβληματικό βαρύνει αυτούς που μας το παρέδωσαν προβληματικό. Για να μη λέει ο καθένας ότι θέλει και πολύ περισσότερο να μην νομιμοποιούνται αυτοί που μας παρέδωσαν το έργο προβληματικό να συνεχίζουν στις λογικές της ψευτολεβεντιάς.

Είμαι σκληρός αλλά η δική μας εντολή την πρώτη μέρα ήταν να εγκατασταθεί ο ανάδοχος που έχει υπογράψει σύμβαση στις 20 Μαΐου 2014. Γιατί δεν εγκαταστάθηκε από τότε; Ε, λοιπόν δεν μπορεί να εγκατασταθεί ο ανάδοχος, γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αδειοδότηση.

Αυτό το χαρτί που κρατούσε στο περιφερειακό ο κ. Μαχαιρίδης ήταν η έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου που αφορά το νομικό έλεγχο της διαδικασίας.

Το χαρτί που ήρθε από το ΠΕΧΩ που επιστρέφει τη μελέτη που κατατέθηκε μεταγενέστερα της σύμβασης για τη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού, το μόνο που είχε να πει ο κ. Μαχαιρίδης ήταν ότι το ΠΕΧΩ είναι ο υπονομευτής αυτού του τόπου».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Σε ότι αφορά τον οργανισμό της περιφέρειας που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή και εγκρίθηκε ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «ο οργανισμός εγκρίθηκε με τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν σε σχέση με τον προηγούμενο. Δεν ήταν μεγάλες οι αλλαγές που έγιναν.

Από μας προστέθηκαν δύο καινούρια τμήματα-γραφεία. Το ένα είναι στον πρωτογενή τομέα, μία εσωτερική υπηρεσία που θα ασχολείται με την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων και την προώθησή τους στις αγορές.
Το δεύτερο, δημιουργείται στις τεχνικές μας υπηρεσίες το τμήμα τεχνικής υποστήριξης μικρών δήμων.

Υπάρχει στον Καλλικράτη από το 2010, πρόβλεψη όσοι δήμοι είναι κάτω από 4.000 κατοίκους και δεν έχουν ΤΥ τότε το ρόλο αυτό τον καλύπτει η περιφέρεια. Η περιφέρεια ποτέ δεν το έκανε αυτό. Το τμήμα είναι ήδη στελεχωμένο, με διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, εδρεύει στην Κω, και κανένα στέλεχος δεν έχει φύγει από άλλη υπηρεσία. Είναι όλοι νεοεισερχόμενοι στην περιφέρεια, ήρθαν από άλλους φορείς».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αναφορικά με τη σύσταση της επιτροπής τουρισμού που ιδρύθηκε ο περιφερειάρχης είπε ότι έχει 21 μέλη γιατί είναι ένα μικρό π.σ. στο οποίο εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. «Αυτό είναι πρόβλεψη από τη νομοθεσία αλλά θέλαμε να μην υπάρχει αποκλεισμός από καμία ενότητα και κανένα νησί.

Σε ότι έχει να κάνει με την προγραμματική σύμβαση με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, περάσαμε το θέμα για την προβολή στο εξωτερικό και η κριτική η οποία ασκήθηκε από την αντιπολίτευση εστιάζεται κυρίως σε θέματα καλλιέργειας διχασμού της περιφέρειας σε βόρειους και νότιους.

Δεν υπήρξε αντιπρόταση, Όραμα, επιδίωξη ήταν να καλλιεργήσουμε τα ταπεινά ένστικτα του σωβινισμού για να καλλιεργήσουμε το διχασμό» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
Παράλληλα έκανε γνωστό ότι στα κοινωνικά παντοπωλεία Ρόδου και Σύρου ορίστηκαν οι επιτροπές διαχείρισης. «Δεν θα προεδρεύσω σύμφωνα με την πρόβλεψη της νομοθεσίας σε κανένα. Στη Ρόδο θα είναι στη θέση μου ο Ηλίας Ζωγραφίδης ο αντιπεριφερειάρχης , και στη Σύρο ο Γιώργος Λεονταρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων. Επιπλέον στη διοίκηση της Ρόδου θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος του ΕΚΡ ο κ. Χατζησάββας, γιατί εκπροσωπεί ένα κρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης

ΓΙΑ ΤΗ ΣAΝΤΟΡΙΝΗ
Επίσης στο πλαίσιο της ενημέρωσης έκανε γνωστό ότι το Σάββατο επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, ένα νησί με ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα τουρισμού, όπως είπε καθώς είναι ο πρώτος σε προβολή στα ΜΜΕ προορισμός δηλώνοντας χαρακτηριστικά«Έχουμε ένα μεγάλο τεχνικό έργο, το δρόμο από το αεροδρόμιο στα Φηρά, και ζητήσαμε να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα και να επισπευστεί το έργο».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ
Σήμερα θα βρίσκεται στη Ρόδο η υφυπουργός πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου με την οποία ο περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση. Για το θέμα δήλωσε : «Έχουμε την Τρίτη την επίσκεψη της υφυπουργού πολιτισμού για τα εγκαίνια της έκθεσης της Ναυσικάς Πάστρα και βρίσκεται εδώ και ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού ο κ. Μπρίγγος. Θα έχουμε την ευκαιρία στη συνάντηση με την υφυπουργό να κάνουμε μία μεγάλη συζήτηση για θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τα έργα, τη Μεσαιωνική Πόλη κ.α».

Διαβάστε ακόμη

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη