Προφυλακίστηκε Τούρκος δουλέμπορος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε Τούρκος δουλέμπορος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε Τούρκος δουλέμπορος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 385 ΦΟΡΕΣ

Οι αφίξεις πάντως συνεχίζονται σε καθημερινή βάση

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τη μεταφορά 12 παράνομων μεταναστών στην Σύμη.

Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 11 Οκτωβρίου όταν το πλήρωμα σκάφους του λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία στο πλαίσιο του σχεδίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014» εντόπισε ένα ύποπτο πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος να κινείται κοντά στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Σύμης.

Άμεσα οι λιμενικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο στο σκάφος όμως ο χειριστής του μόλις τους αντιλήφθηκε ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να προσαράξει σε βραχώδη περιοχή του κόλπου του Αγίου Γεωργίου.

Ακόμη και τότε ο 27χρονος όμως δεν σταμάτησε παρά τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από ξηρά και θάλασσα. Συνολικά εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν με ασφάλεια 12 Σύριοι οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τα τουρκικά παράλια.

Μάλιστα εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς οι Σύριοι δήλωσαν πως είχαν καταβάλλει το ποσό των 2500 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους στην Ελλάδα. Αλλά και ο 27χρονος διακινητής φέρεται να αποδέχτηκε την πράξη του και να δήλωσε ότι έκανε την μεταφορά από το Μαρμαρίς της Τουρκίας στη Σύμη προκειμένου να πάρει το ποσό των 1000 ευρώ.

Σημειώνεται πως από την έρευνα των διωκτικών αρχών έχει προκύψει πως το ίδιο σκάφος έχουν μεταφερθεί ξανά στη Σύμη άλλοι 37 παράνομοι μετανάστες στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Και άλλες … αφίξεις στα νησιά μας
Συνεχίζονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στα νησιά καθώς μόνο το τελευταίο διήμερο εντοπίστηκαν άλλα 150 άτομα!

Πιο συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση 19 παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρώτες τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα με αλλοδαπούς οι οποίοι μόλις είδαν τους λιμενικούς την έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Όλοι οι αλλοδαποί περισυλλέγησαν από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.
Επίσης στη Σύμη συνελήφθησαν στις 11 Οκτωβρίου από αστυνομικούς 83 Σύριοι (69 άνδρες και 14 γυναίκες) και στην Τήλο άλλοι 47.

Πρόκειται για 16 άνδρες και 8 γυναίκες που συνόδευαν 23 παιδιά, οι οποίοι εντοπίστηκαν προχθές βράδυ ύστερα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 από αστυνομικούς του Σταθμού Τήλου και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Αλλά και στη Ρόδο, στο Παραδείσι συνελήφθησαν 4 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 παιδιά από την Συρία, και στην πόλη του νησιού άλλοι δύο άνδρες επίσης Συριακής καταγωγής.

Τέλος 4 αλλοδαποί εντοπίστηκαν στην Λέρο, έξι στην Κω και 3 στην Κάλυμνο προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια και συνελήφθησαν.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»