Πρέπει να θωρακιστεί για τον ιό Έμπολα το νοσοκομείο Ρόδου

Πρέπει να θωρακιστεί για τον ιό Έμπολα το νοσοκομείο Ρόδου

Πρέπει να θωρακιστεί για τον ιό Έμπολα το νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 872 ΦΟΡΕΣ

Χρειάζεται προσοχή επεσήμανε χθες ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός

Στα νοσοκομεία πρώτης προτεραιότητας που θα θωρακιστούν για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα κρούσματα με τον ιό Εμπόλα θα επιδιώξει να εντάξει το νοσοκομείο της Ρόδου, ο βουλευτής , καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Κρεμαστινός που σήμερα θα θέσει το θέμα λήψης μέτρων στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της βουλής, δήλωσε χτες από τη Ρόδο, όπου βρέθηκε ότι το νοσοκομείο μας θα πρέπει επειδή βρίσκεται σε παραμεθόριο περιοχή να μπεί στις μονάδες πρώτης προτεραιότητας, καθώς καθημερινά έχουμε περιστατικά με είσοδο παράνομων μεταναστών.

Πάντως ο κ. Κρεμαστινός που δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξάπλωση του ιού, δήλωσε ότι εμβόλιο και θεραπεία δεν υπάρχουν ενώ, επεσήμανε ότι μολυσμένα άτομα προέρχονται μέχρι στιγμής μόνο από τη δυτική Αφρική. Ειδικότερα σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Ο Εμπολα είναι μία καταστροφή για την ανθρωπότητα. Γιατί αν μείνει ανεξέλεγκτος θα αφανίσει τα 7 με 8 /10 της ανθρωπότητας, δηλαδή ο κόσμος θα γίνει πολύ μικρός.

Είναι μία εκδίκηση της φύσης προς τον άνθρωπο. Άρα λοιπόν με τα μέσα που διαθέτουμε πρέπει να τον περιορίσουμε στις χώρες που είναι πρέπει να φροντίσουμε κάθε κρούσμα που εμφανίζεται στον πλανήτη να το βλέπουμε σαν να εμφανίζεται στην πόλη μας διότι κάποια στιγμή μπορεί να έρθει κάτι ξαφνικό.

Και όταν έρθει κάτι ξαφνικό πρέπει να ξέρετε ότι κανένας γιατρός δεν θα πλησιάσει αν δεν έχει τη στολή γιατί θα πεθάνει, και καμία νοσηλεύτρια δεν θα πλησιάσει αν δεν έχει εκπαίδευση.

Αύριο λοιπόν στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων κάλεσα τον κ. Βορίδη για να συζητήσουμε τα μέτρα που πρέπει να εισηγηθούν. Εγώ ήμουν από τους πρωτεργάτες που διαφώνησαν με το περίφημο εμβόλιο Α1Η1 και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας αναγνώρισε το λάθος του μετά από μερικούς μήνες.

Στον έμπολα κανένας δεν πρέπει να ολιγωρήσει, πρέπει να πάμε εκεί που εμφανίστηκε στη δυτική Αφρική και να τον καταστείλουμε. Όταν το είχα πει στην αρχή οι Ευρωπαίοι υπουργοί… γελούσαν. Επειδή ένας γιατρός βλέπει μόνο την ιατρική και δεν βλέπει την πολιτική.

Και ο παγκόσμιος ο οργανισμός έκανε λάθος τότε, γιατί αν τον είχαν εξαφανίσει σήμερα δεν θα υπήρχε θέμα. Πρέπει να ξέρετε ότι ούτε εμβόλιο υπάρχει ούτε θεραπεία αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση αν στα νησιά μας πρέπει να ληφθούν μέτρα λόγω της εισόδου παράνομων μεταναστών, ο κ. Κρεμαστινός απάντησε ότι θα πρέπει να προηγηθούν οι μεγάλες πόλεις και εκεί που έρχονται μετανάστες. «Το θέμα αυτό θα το βάλω στην επιτροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση πόσο έτοιμα είναι τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο κρούσμα, απάντησε ότι σήμερα αυτά βρίσκονται στο Α. «ελπίζω να βάλουμε τουλάχιστον το δικό μας νοσοκομείο της Ρόδου στα πρώτα νοσοκομεία» δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός προσθέτοντας ότι όταν έρθει ο ιός πρέπει όλα τα νοσοκομεία να αποκτήσουν αυτή τη δυνατότητα.

Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα στελέχη του λιμενικού και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας που έρχονται πρώτα σε επαφή με τους παράνομους μετανάστες, απάντησε ότι το μόνο καλό στην …ιστορία είναι ότι εμείς δεχόμαστε λαθρομετανάστες από την ανατολή και όχι από τη δυτική Αφρική.
«Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει κανείς από τη δυτική Αφρική και να μην περάσει στην Ισπανία και την Πορτογαλία και να έρθει στα δικά μας νησιά. Στην Ανατολή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει έμπολα» κατέληξε .


Διαβάστε ακόμη

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα