Ο «στρατιώτης» Βογιατζής για τους Αγίους Θεοδώρους

Ο «στρατιώτης» Βογιατζής για τους Αγίους Θεοδώρους

Ο «στρατιώτης» Βογιατζής για τους Αγίους Θεοδώρους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 786 ΦΟΡΕΣ

Ηγέτης μεν, μετριόφρων δε ο Γιάννης Βογιατζής που βάζει πάνω απ’ όλα τη διάκριση της ομάδας και επικαλείται την ισχύ της άμυνας ως όπλο της ομάδας του στο πρωτάθλημα

Η νίκη των Αγίων Θεοδώρων επί του Ικάρου Νέας Σμύρνης, στην πρεμιέρα της Γ’ εθνικής, είχε τη σφραγίδα του Γιάννη Βογιατζή. Ο 28χρονος παίκτης σημείωσε 25 πόντους (από τους 58 της ομάδας) ενώ είχε καταλυτικό ρόλο σε άμυνα και ριμπάουντ.

Μιλώντας στην «Ροδιακή», ο Βογιατζής τόνισε τη σημασία που έχει η αμυντική λειτουργία στα παιχνίδια των «Αγίων», στο φυσιολογικό άγχος που διακατέχει τους αθλητές σε μία πρεμιέρα ενώ, όντας μετριόφρων, απέφυγε οποιονδήποτε χαρακτηρισμό πολυτιμότερου παίκτη σχολιάζοντας «σήμερα μπορεί να είμαι εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Αυτό που μετράει είναι να διακρίνεται η ομάδα».

“Στρατιώτης” Βογιατζής

«Το θέλαμε πολύ»
Μόνο πρωτάρης δεν είναι από πρεμιέρες σε πρωταθλήματα είτε τοπικά είτε εθνικά αφού έχει παίξει σε Γ’ και Β’ εθνική στο παρελθόν φορώντας τη φανέλα του Διαγόρα. Για το ντεμπούτο των Αγίων Θεοδώρων ανέφερε: «Ήταν μία ιστορική στιγμή για την ομάδα και συνδυάστηκε με νίκη. Τη θέλαμε πάρα πολύ, πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε.

Θεωρώ πως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό παρά το μεγάλο άγχος που είχαμε, ειδικά στο ξεκίνημα. Το αποβάλλαμε σιγά σιγά, δεν φοβηθήκαμε το ματς και φτάσαμε στο στόχο μας.
Άγχος υπάρχει πάντα σε μία πρεμιέρα, όση εμπειρία και αν έχει κάποιος».

Εν αρχή ην η άμυνα
Από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βενέτης Θωμίδης ήταν δεδομένο πως η ομάδα θα αποκτούσε αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι της καθώς ο Δραμινός προπονητής είναι της άποψης «η επίθεση φέρνει κόσμο στο γήπεδο αλλά η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια».

Η φιλοσοφία του δείχνει να έχει περάσει στους παίκτες των Αγίων Θεοδώρων και τα λόγια του Γιάννη Βογιατζή είναι ενδεικτικά: «Η ομάδα θα παλεύει όλα τα παιχνίδια με όπλο την άμυνα. Όλη η προσπάθεια θα ξεκινάει από εκεί. Δεν έχουμε κάποιον πολύ μεγάλο σκόρερ, όπως υπήρχε στο παρελθόν, που να πετυχαίνει 30 και 35 πόντους σε κάθε ματς. Το αμυντικό κομμάτι στο παιχνίδι μας είναι το πιο σημαντικό».

“Στρατιώτης” Βογιατζής

Το πρώτο και το επόμενο
Η «κατασκοπία» στη Γ’ εθνική δεν είναι και στα καλύτερά της καθώς οι ομάδες (τουλάχιστον της περιφέρειας) δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στην αγωνιστική εικόνα των αντιπάλων. Για τον Ίκαρο οι πληροφορίες ήταν συγκεκριμένες αλλά και περιορισμένες, ενώ ανάλογο μοτίβο προετοιμασίας αναμένεται και για την Πεύκη.

«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να εστιάσουμε την προσοχή μας στους τρεις έμπειρους του Ικάρου (σ.σ. Φαλέκα, Συριστατίδη, Ντεφούδη) και θεωρώ ότι κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν βάλανε πολλά δίποντα. Η επίθεσή τους ήταν κυρίως τα τρίποντα και οι βολές (σ.σ. ο Ίκαρος σημείωσε 50 πόντους στο παιχνίδι)».

Για το κυριακάτικο ματς στην Πεύκη, ο Βογιατζής υπογράμμισε: «Όπως και να ‘χει, πρόκειται για το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της χρονιάς. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι θα είναι δύσκολο.
Εμείς πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι και να δουλέψουμε στην προπόνηση. Ήδη το παιχνίδι με τον Ίκαρο το έχουμε αφήσει πίσω μας. Το κερδίσαμε και το ξεχάσαμε. Έχουμε πάει παρακάτω».

Η ομάδα πάνω απ’ όλα
Ο Βογιατζής δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του αλλά από τους κορυφαίους της 1ης αγωνιστικής σε όλο το 2ο όμιλο της Γ’ εθνικής. Ο ίδιος δεν στέκεται στην εμφάνισή του: «Μακάρι να είναι όλη η ομάδα καλά μέχρι το τέλος.

Σήμερα ήμουν εγώ ο πρώτος σκόρερ, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Αυτό που μετράει πραγματικά είναι να διακρίνεται η ομάδα».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης