Μ. Βαρβιτσιώτης: αδειοδοτήσεις για αλιευτικό τουρισμό

Μ. Βαρβιτσιώτης: αδειοδοτήσεις για αλιευτικό τουρισμό

Μ. Βαρβιτσιώτης: αδειοδοτήσεις για αλιευτικό τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3592 ΦΟΡΕΣ

Οριστικοποιήθηκε και πρόκειται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες η Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την καθιέρωση και αδειοδότηση του αλιευτικού τουρισμού.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης για τον θαλάσσιο τουρισμό, Ναυτικό Σαλόνι, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βάση σε δύο επίσης Υπουργικές αποφάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές για τον κλάδο των μικρομεσαίων σκαφών, όπως η εξαίρεση των σκαφών μέχρι τα 7 μέτρα από το τέλος πλόων και περιηγήσεων και η κατάργηση του φόρου πολυτελείας του 10% σε όλα τα σκάφη, επιπλέον του ΦΠΑ.

Στην ομιλία του έκανε κι έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του Υπουργείου στο διάστημα που είναι υπουργός και αναφέρθηκε στην κατάργηση της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας και της ερασιτεχνικής άδειας αλιείας του σκάφους, στην απελευθέρωση των μισθώσεων των σκαφών, στη μικτή χρήση ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο επαγγελματικό σκάφος ώστε να μπορεί ο καθένας να νοικιάζει το σκάφος του και στην κατάργηση διάφορων γραφειοκρατικών διαδικασιών και διατυπώσεων στα λιμεναρχεία.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του συνδέσμου Ελλήνων κατασκευατών σκαφών, ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ, κ. Γεώργιος Κρανίτης, στον χαιρετισμό του ανέφερε πως τα πρώτα δείγματα αντιστροφής της πτωτικής πορείας του αριθμού πωλήσεων σκαφών έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται.

Τόνισε επίσης ότι η έκθεση αυτή πρέπει να σηματοδοτήσει την αλλαγή στην αντιμετώπιση από την πολιτεία, του μικρού σκάφους αναψυχής και του κλάδου γενικότερα, ο οποίος αποτελεί την βάση γύρω από την οποία δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός δεκάδων άλλων επαγγελμάτων και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας

Το Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).

Η έκθεση ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά