Μετά από χρόνια, ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων αυξάνεται

Μετά από χρόνια, ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων αυξάνεται

Μετά από χρόνια, ο τζίρος των τουριστικών επιχειρήσεων αυξάνεται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Μετά από χρόνια, ο κύκλος εργασιών στον τουριστικό κλάδο αυξήθηκε κατά 4,8% το 2013, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η αύξηση σε ετήσια βάση έφτασε στο 17,2%. Η σημαντική αυτή είδηση περιλαμβάνεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

Ειδικότερα, η ανάλυση της τράπεζας αναφέρει:

Ο κύκλος εργασιών στον τουριστικό κλάδο αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από χρόνια κατά +4,8% το 2013, μετά την πτώση του κατά -17,2% το 2012 και επίσης κατά -7,4% το 2011 και κατά -8,2% το 2010.

Νέα σημαντική άνοδο κατά +17,2% σε ετήσια βάση καταγράφεται στον κύκλο εργασιών στο πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι μείωσής της κατά -1,9% στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών στον κλάδο του τουρισμού το 2014 αντανακλά, αφενός την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που επετεύχθη από το 2013, αλλά ενδεχομένως αποτελεί επίσης ένδειξη ανάκαμψης και του εσωτερικού τουρισμού από τα πολύ χαμηλά επίπεδά του το 2013.

Η ανάλυση κάνει λόγο και για τις επενδύσεις στον τουρισμό, ύψους 5 δισ.ευρώ, όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι για τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια, που γίνεται λόγος, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, αφού δεν έχουν διευθετηθεί σειρά γραφειοκρατικών και λοιπών προβλημάτων. Οι επενδύσεις, που αναφέρει η ανάλυση, είναι οι Atalanti Hills στην Αταλάντη, Iliad Resort στην Ιθάκη, Kilada Hills στην Ερμιόνη, Ίτανος Γαία στη Σητεία. Αυτές και άλλες μικρότερες, επενδύσεις, τονίζεται στην ανάλυση, αναμένεται να ενδυναμώσουν περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό από το 2015 και μετά, με αποτέλεσμα να πλησιάσει η Ελλάδα τους πολύ υψηλούς αριθμούς τουριστών που επιτυγχάνονται στις κύριες ανταγωνίστριες χώρες, οι οποίες έχουν ήδη ανέλθει σε υψηλότερο επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης

Πηγή: TornosNews

Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με στελέχη της EasyJet

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών 14,3%

O Όμιλος Mitsis προσθέτει νέο προορισμό στο χαρτοφυλάκιό του με την εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Tour operators: Ακόμη πιο ψηλά φέτος η Ελλάδα

Αύξηση 5% σημειώθηκε τον Απρίλιο στις αφίξεις τουριστών με τσάρτερ

Jobmatch: Το νέο «εργαλείο» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στον τουρισμό

Η Ελλάδα αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων