Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 309 ΦΟΡΕΣ

Συγκέντρωση κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Ρόδου πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, από κοινού, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και ο Σύλλογος εργαζομένων στην ΥΠΑ ενώ στη Ρόδο αναμένεται να βρίσκεται και ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ, κ. Σάββας Χατζησάββας, η συγκέντρωση γίνεται για να αναδείξουν την ανάγκη να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές όπως είναι η δική μας.

Σήμερα, λοιπόν, σε συνεργασία με τον Σύλλογο των εργαζομένων ΥΠΑ στη Ρόδο, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα ενημερώσουν τους φορείς γι’ αυτό που πάει να γίνει με το ξεπούλημα του αεροδρομίου της Ρόδου «γιατί πρέπει να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η κοινωνία ότι ένας τέτοιος μοχλός ανάπτυξης, η πύλη εισόδου δηλαδή της περιοχής μας, δεν μπορεί να αφεθεί σε χέρια ιδιωτών οι οποίοι θα καθορίζουν από εδώ και πέρα όχι μόνο την τιμολογιακή πολιτική του αεροδρομίου αλλά και την ίδια τη λειτουργία του», όπως είπε και συνέχισε ο Πρόεδρος:

«Εμείς, διαχρονικά, στηρίξαμε τις θέσεις των εργαζομένων στην ΥΠΑ-είναι και θέσεις δικές μας-δεν αλλάζουμε θέσεις, δεν μασάμε τα λόγια μας ανάλογα με τις συγκυρίες και στηρίζουμε και οργανώνουμε τη συγκέντρωση στο ΕΚΡ για να αποφευχθεί αυτό το έγκλημα που ετοιμάζεται να γίνει σε βάρος των συμφερόντων της περιοχής μας και όλοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν».

Μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα προς τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τους υπόλοιπους φορείς «να επιβεβαιώσουν και να επαναβεβαιώσουν τις αρχικές τους θέσεις και τις αποφάσεις των οργάνων που έχουν παρθεί το προηγούμενο διάστημα για να μην περάσει σε ιδιώτες το αεροδρόμιο της Ρόδου».

Ο Πρόεδρος, ενημέρωσε, ακόμη, ότι την περασμένη Δευτέρα, συνεδρίασε η Διοίκηση του ΕΚΡ και η πρώτη απόφαση που πήρε είναι ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΣΕ για τις 27 Νοεμβρίου με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της δράσης του ΕΚΡ μέχρι να φθάσουμε σ’ εκείνη την ημερομηνία.

Πρωτοβουλία
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΕΚΡ και της Γραμματείας ανέργων που, ως γνωστόν, έχει συσταθεί, για τη στήριξη των ανέργων της περιοχής μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η Γραμματεία λειτουργεί και ήδη έχουν πάρει πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Τριπολίτης, μια πρωτοβουλία που πήραν είναι σε συνεργασία με το κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο, να δοθεί πρώτη προτεραιότητα στους ανασφάλιστους και τα παιδιά τους, γι’ αυτό και καλούν όλους τους ανασφάλιστους της περιοχής μας να κάνουν μία καταγραφή στο ΕΚΡ για να μπορέσουν άμεσα να εμβολιαστούν τα παιδιά.

Επίσης το επόμενο διάστημα θα γίνει καταγραφή για τις ανάγκες σε φάρμακα καθώς υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που έχουν χρόνιες ασθένειες.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να τονίσει ο κ. Τριπολίτης ότι θα πρέπει να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος όμως αυτή δεν είναι η πραγματικότητα και γι’ αυτό πήραν αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Κοινωνικό ιατρείο.

Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη