Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν  οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι δουλέμποροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 405 ΦΟΡΕΣ

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο Τούρκοι ηλικίας 38 και 24 ετών που κατηγορούνται για την μεταφορά, με ιστιοφόρο σκάφος, 9 παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας και χθες συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Μιχάλη Τεχνίτη, Κώστα Διακονή, Στέλιο Αλεξανδρή και Ιμάμ Τζανέρ, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται. Πιο συγκεκριμένα, ο 38χρονος καπετάνιος επανέλαβε ότι και προανακριτικά είχε δηλώσει ότι δηλαδή αναγκάστηκε να κάνει αυτό το ταξίδι και να μεταφέρει τους εννέα Σύριους επειδή απειλήθηκε η ζωή του και η οικογένειά του από ομοεθνείς του που ανήκουν στα «κυκλώματα» διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Σε αυτούς, είπε, πως ανήκει και το σκάφος το οποίο του έδωσαν για να κάνει την μεταφορά. Σε ότι αφορά τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του δήλωσε πως του ζήτησε να τον συνοδεύσει για να τον βοηθήσει καθώς και στο παρελθόν είχαν δουλέψει μαζί.

Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσε στην απολογία του και ο 24χρονος ο οποίος τόνισε ότι είναι ναύτης και ζει την οικογένειά του (την γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του) από το επάγγελμα αυτό βοηθώντας σε πλοία που κάνουν τουριστικά ταξίδια στα παράλια της Τουρκίας.

Με τον 38χρονο συναντηθήκαμε στις 26 Οκτωβρίου και του είπε ότι θα έκαναν με ένα σκάφος τουριστικό ταξίδι αναψυχής από το Φετιγιε Αττάλειας στο Μπότρουμ (Αλικαρνασσό), με καμιά δεκαριά τουρίστες όπου ο 24χρονος θα επέβαινε στο σκάφος από τα Μούγλα όπως και έγινε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο ιστιοφόρο επέβαιναν τέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες, τους οποίους θεώρησε ως τουρίστες καθώς δεν γνώριζε τα στοιχεία τους, αλλά ούτε και καμία αρμοδιότητα είχε να το μάθει.

Καθόλη δε τη διάρκεια του ταξιδιού δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό λόγω της ενασχόλησης του παρά μόνο όταν είδε τους λιμενικούς. Ο 24χρονος είπε επίσης ότι λόγω του επαγγέλματος του είχε κάρτα ελεύθερης εισόδου στο λιμάνι της Ρόδου αφού είχε τη δυνατότητα να εισέρχεται ελεύθερα σε αυτό και μάλιστα φιλοξενούνταν σε φιλικό τους σπίτι.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές. Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος των αλλοδαπών εντοπίστηκε ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 28 Οκτωβρίου 2014, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία στις ανατολικές ακτές της Ρόδου.

Οι λιμενικοί εντόπισαν το ιστιοφόρο «BLONCO» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας να έχει κατεύθυνση την Μαρίνα της Ρόδου και το ακινητοποίησαν ζητώντας να γίνει έλεγχος.

Τότε ο 38χρονος Τούρκος κυβερνήτης του σκάφους δήλωσε στους λιμενικούς ότι σε αυτό επέβαιναν τέσσερα άτομα τουρκικής καταγωγής, ωστόσο οι λιμενικοί με τον προβολέα που διέθεταν διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των επιβατών ήταν μεγαλύτερος από αυτόν που ισχυριζόταν ο καπετάνιος.

Τελικά περίπου στις 2 τα ξημερώματα το ιστιοφόρο κατέπλευσε στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου και εκεί εντοπίστηκαν οι 9 αλλοδαποί Συριακής καταγωγής καθώς και οι δύο Τούρκοι.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο