Φιλέρημος, Προφήτης Ηλίας, Επτά Πηγές χρειάζονται φροντίδα

Φιλέρημος, Προφήτης Ηλίας, Επτά Πηγές χρειάζονται φροντίδα

Φιλέρημος, Προφήτης Ηλίας, Επτά Πηγές χρειάζονται φροντίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Η Φιλέρημος, ο Προφήτης Ηλίας και οι Επτά Πηγές είναι χώροι τουριστικά επισκέψιμοι και ο καθένας βέβαια με την δική του ιστορική, πολιτιστική, θρησκευτική και τουριστική βαρύτητα, την οποία θαυμάζουν οι χιλιάδες των επισκεπτών και εντυπωσιάζονται, αφού είναι προσφιλείς για οργανωμένες επισκέψεις τουριστικών γραφείων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.


Οποιος βέβαια από εμάς επισκεφθεί αυτούς χώρους και τους συγκρίνει με την κατάστασιν που ευρίσκονται τουλάχιστον προ 50ετίας περίπου, τότε είναι βέβαιον ότι θα αισθανθεί τουλάχιστον λύπη και στενοχώρια για ότι παλιό εγκατελειμμένο, χωρίς συντήρηση, χωρίς τον απαραίτητο εξωραϊσμό που απαιτείται για την ανάδειξη τέτοιων χώρων.

Η Φιλέρημος στην κορυφή του βουνού όπου και τα μνημεία χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα, τουλάχιστον, τάξην, νοικοκυριό, και όχι πέτρες, τοίχοι, πεσμένοι ανάμεικτα με υλικά, συντήρηση η πρέπουσα του διαδρόμου που οδηγεί στο Εσταυρωμένο, συντήρηση της εικόνας και βέβαια εντός του περιφραγμένου χώρου, του ναού και κυρίως των υπολοίπων κτισμάτων και μνημείων, προτούν υποστούν αθεράπευτες και ανεπανόρθωτες βλάβες, συντήρηση των δέδρων, πάρκων και δενδροστοιχειών, και της περίφραξης, φωτισμός.

Ο Προφήτης Ηλίας του βουνού με το δάσος μοναδικού φυσικού κάλλους, με τα ξενοδοχεία ΕΛΑΦΟΣ-ΕΛΑΦΙΝΑ και τα υπόλοιπα κτίσματα υπέροχα αρχιτεκτονήματα, σπίτια, ιδιαίτερες μονοκατοικίες και λοιπές εγκαταστάσεις σωστό Ορεινό Τουριστικό χωριό, αλλά με στοιχείο, που κυριαρχεί την εγκατάλειψη, πολλά κτίσματα σωστά ερείπια, εκτός από τα ξενοδοχεία που ο φιλότιμος μισθωτής λειτουργεία άψογα, ευτυχώς.

Οι Επτά Πηγές μια ξεχωριστή και ιδιάζουσα περιοχή με ειδικές, φυσικές ομορφιές, ρυάκια, κρυστάλλινο νερό, μικρές λίμνες, φυσικές χαράδρες, όμορφα μονοπάτια, πλούσια ποικιλία από υδρόβια κυρίως πτηνά, που όμως είναι αφημένα όπως όλα στην εγκατάλειψη και αδιαφορία, κακός δρόμος, ελλειπείς εγκαταστάσεις.

Αυτά και άλλα που όλοι γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, οφείλετε να επισκεφθείτε σαν Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ούτως ώστε εσείς να εκτιμήσετε την κατάστασηκαι να πάρετε γρήγορα τα κατάλληλα μέτρα. Εμείς απλώς επισημαίνουμε.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;