Aναβλήθηκε η δίκη για την οικονομική διαχείριση του δήμου Ρόδου

Aναβλήθηκε η δίκη  για την οικονομική διαχείριση του δήμου Ρόδου

Aναβλήθηκε η δίκη για την οικονομική διαχείριση του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 573 ΦΟΡΕΣ

Με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γιαννόπουλο, τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Τσιγάρο και τον κ. Στέφανο Δημητρά

Αναβλήθηκε για τις 11 Ιουνίου 2015 η εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου της υπόθεσης που αφορά την οικονομική διαχείριση του δήμου Ροδίων το έτος 2006, όπως αυτή προκύπτει από τις εκθέσεις που έχει συντάξει ο ορκωτός λογιστής κ. Μανώλαρος.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γιαννόπουλο, τον πρώην αντιδήμαρχο Γιάννη Τσιγάρο, τον κ. Στέφανο Δημητρά ως υπεύθυνο διαχείρισης της ΤΕΔΚΔ το επίμαχο χρονικό διάστημα, τον πρώην ταμία αλλά και την προϊσταμένη του λογιστηρίου του πρώην δήμου Ροδίων, οι οποίοι και κατηγορούνται για πλαστογραφία μετά χρήσεως, εις βάρος ΟΤΑ κατ’ εξακολούθηση από την οποία το όφελος που πέτυχε ή επιχείρησε να πετύχει ο δράστης ανέρχεται άνω των 150.000 ευρώ.

Ο υπαίτιος δε εξακολούθησε για μακρύ χρόνο την τέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Με την ίδια απόφαση οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Τσιγάρος, ο πρώην ταμίας και ένας υπάλληλος του δήμου παραπέμπονται για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία εις βάρος των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης κατηγορούμενοι για απιστία σχετικά με την υπηρεσία ΟΤΑ κατ’ εξακολούθηση παραπέμπονται οι κ.κ. Γιαννόπουλος, Τσιγάρος, Δημητράς, ο πρώην ταμίας και η πρώην προϊσταμένη του δήμου Ροδίων, ο δημοτικός υπάλληλος.

Με το ίδιο βούλευμα το συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου είχε αποφανθεί ότι έχει παραγραφεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης για τον κ. Δημητρά και τον πρώην λογιστή της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ αποφαίνεται να μην γίνει κατηγορία σε βάρος ενός ιδιώτη ο οποίος κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε απιστία με αφορμή την εκμετάλλευση καταστήματος που ανήκε στο Δήμο Ροδίων.

Και οι τρεις κύριες κατηγορίες, βασίζονται σε 4 δικογραφίες που είχαν συνταχθεί για τις υποθέσεις αυτές (οι οποίες ενσωματώνονται) και οι οποίες σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται στο πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου που είχε διενεργήσει ο ορκωτός λογιστής κ. Μανώλαρος.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών