«Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τη μητέρα μου»

«Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τη μητέρα μου»

«Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τη μητέρα μου»

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2398 ΦΟΡΕΣ

Ο γιος της δολοφονημένης Ουρανίας Γερόλυμου ξεσπά

«Οι άνθρωποι που σκότωσαν την μητέρα μου θέλω να τιμωρηθούν! Μου στέρησαν ό,τι πιο πολύτιμο είχα στη ζωή μου»! Με τις φράσεις αυτές και τα μάτια γεμάτα δάκρυα που προσπαθεί να συγκρατήσει, ο Λευτέρης Γερόλυμος, γιος της 69χρονης Ουρανίας Γερολύμου που δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου, μιλάει στη «Ροδιακή» για την σχέση των δύο ανιψιών του και της μητέρας τους, για τα όσα η ηλικιωμένη γυναίκα έχει προσφέρει σε αυτούς που έμελλε να συλληφθούν ως οι δολοφόνοι της!

Ο ίδιος έμαθε το τραγικό νέο στη Φιλανδία όπου διαμένει τα τελευταία 23 χρόνια και χρειάστηκε να ταξιδέψει μία ολόκληρη μέρα προκειμένου να έρθει στο νησί για να φροντίσει ότι χρειάζεται για την ταφή της μητέρας του.

Συντετριμμένος και συγκλονισμένος από το κακό που τον βρήκε, δηλώνει ανίκανος να πιστέψει ότι ειδικά η 29χρονη ανιψιά του έκανε αυτό το πράγμα.
«Την πήρε 6 μηνών που την παράτησε η αδελφή μου και την μεγάλωσε μέχρι τα 13 της χρόνια και τα τελευταία 3 χρόνια που τους έφερα εγώ στη Ρόδο τους συντηρούσε η γιαγιά της με 530 ευρώ το μήνα!

Κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα η εγγονή και η γιαγιά της παράλυτη από εγκεφαλικό που οι ίδιοι της προκάλεσαν από τις στεναχώριες που τραβούσε ήταν αναγκασμένη να μαγειρεύει και να σκουπίζει μόνη της, μισοανάπηρη γυναίκα» είπε ο Λευτέρη προσθέτοντας πως: «αν όντως βεβαιωθεί ότι αυτή την σκότωσε για μένα δεν πρέπει να αναπνέει!»


Σε ότι αφορά τον 26χρονο ο Λευτέρης είπε πως «δεν είχανε πολλά πάρε δώσε με την μάνα του» και πως από την στιγμή που άρχισε να έρχεται σπίτι ο 26χρονος για να βλέπει την αδελφή του χανόντουσαν πράγματα. Χάθηκε μία τηλεόραση που της είχε αγοράσει ο γιος της ένα χειμώνα γιατί η δική της είχε καεί αλλά και μία άλλη την ημέρα που η μητέρα του είχε πάθει εγκεφαλικό και τότε είπανε ότι την είχαν κλέψει οι Πακιστανοί, κάτι που όπως τονίζει ο Λευτέρης είναι αδύνατο γιατί οι Πακιστανοί που μένουν εκεί στην γειτονιά τους την αγαπούσαν σαν μητέρα τους την 69χρονη, μητέρα την φώναζαν.

«Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τη μητέρα μου»Ο ίδιος είπε πως και το δικό του σπίτι επιχείρησαν άγνωστοι να διαρρήξουν ενώ από το σπίτι της μητέρας του είχαν χαθεί και άλλα πράγματα όπως ένα μικρό κομπιούτερ που είχε δώσει στην 69χρονη για να την βλέπει από την Φιλανδία και το έχασε, της το κλέψανε. Και κλειδωμένο ήταν το σπίτι χωρίς παραβίαση, όμως το κομπιούτερ είχε εξαφανιστεί. Ένα άλλο τάμπλετ που είχε η 29χρονη και αυτό λέει εξαφανίστηκε.

Ο Λευτέρης υποψιάζεται διάφορα όμως όπως λέει δεν μπορεί να τα αποδείξει!
Ερωτηθείς για τις σχέσεις που είχαν τα εγγόνια με τη γιαγιά τους και κυρίως με την 29χρονη εγγονή που διέμεναν μαζί είπε πως η τελευταία όταν εκείνος ήταν μπροστά της μιλούσε καλά, όχι όμως και όταν έλειπα.

«Φέτος με ανάγκασαν να έρθω τρεις φορές όταν λοιπόν ήρθα τον Σεπτέμβρη εγώ ήμουν στο σπίτι του και προφανώς νόμιζε ότι δεν την άκουγα και της έβαλε άσχημα τις φωνές της μάνας μου και μάλιστα την έπιασα από το χέρι και την πέταξα έξω από το σπίτι και της είπα «σήκω φύγε και πήγαινε σπίτι σου»! Ακόμη και οι γείτονες είπαν ότι της μίλαγε άσχημα και μάλιστα τον Αύγουστο έγινε μεγάλη φασαρία «να σε δω πεθαμένη» της έλεγε τότε η 29χρονη.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο γίνονταν όλα αυτά, ο Λευτέρης είπε πως ήταν οικονομικός.
«Για τα λεφτά επειδή από τα 530 ευρώ που έπαιρνε η γυναίκα δεν φτάνει που την τάιζε και της έπαιρνε τα τσιγάρα της έπρεπε να στείλει χρήματα και στην κόρη της στην φυλακή»!
Όπως επιβεβαίωσε και ο θείος της η 29χρονη είχε περάσει δεύτερη στο πανεπιστήμιο της Κρήτης στο τμήμα Φιλολογίας όμως ποτέ δεν τελείωσε τις σπουδές της.

«Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος – είπε ο θείος της- ένας λόγος είναι η μάνα της ένας λόγος είναι αυτή. Πριν από δυόμιση – τρία χρόνια μου την έστειλε η μάνα της εδώ να τη δω και ήταν χαμένη στον κόσμο της και είχε παραισθήσεις.

Όταν μία κοπέλα περάσει από τους πρώτους σε ένα πανεπιστήμιο χωρίς βοήθεια πάει να πει ότι τα έχει τετρακόσια. Και σε ένα μήνα σου επιστρέφει σε αυτήν την κατάσταση εσύ τι θα καταλάβεις; Εγώ πιστεύω ότι ήταν κάτω από την επιρροή ισχυρών φαρμάκων.

Δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής
Αναφορικά δε με τα στοιχεία που υπάρχουν εκτιμά ότι και οι διωκτικές αρχές. Ότι δηλαδή και τα δύο εγγόνια από κοινού έκαναν το έγκλημα.

«Το παράθυρο του μπάνιου ξηλώθηκε με λοστό και μπήκαν μέσα. Αυτή (η 29χρονη) αποκλείεται να μπήκε μέσα από εκεί. Κάποιος άλλος μπήκε από εκεί μέσα και άνοιξε το παράθυρο της κουζίνας. Γιατί υπάρχει και το καρότσι στο οποίο πάτησαν επάνω»!

Χθες ο γιος της 69χρονης διά της δικηγόρου του κ. Χαρούλας Ματσίγκου κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. Με τον τρόπο αυτό ζητά την καταδίκη των ενόχων του φονικού της μητέρας του.

«Αν είναι όντως αυτοί οι ένοχοι θέλω να καταδικαστούν. Και όποιος είναι ο ένοχος και όποιος άλλος είναι μαζί. Οι άνθρωποι που σκότωσαν την μητέρα μου θέλω να τιμωρηθούν» είπε στη «Ροδιακή» ο Λευτέρης Γερόλυμος.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της περιφέρειας

«Σύνδεσμος Αγάπης»: Η αλληλεγγύη πάντα σε πρώτο πλάνο

Σκλαβενίτης: Νέο deal στη Ρόδο – Συμφώνησε με την αλυσίδα «Φλεβάρης»

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για 7 νησιά

Στην περιφέρεια Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ

Λύση με χάραξη νέου δρόμου για τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Λειβάδας Αρχαγγέλου!

Πλειστηριασμοί: Μαζικό "σφυροκόπημα" στη Σύμη, στο "στόχαστρο" ξενοδοχείο 3 αστέρων στη Λέσβο

Σύλλογος ΑμεΑ: Απαλλαγή από τη μηνιαία παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις για τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%