Βίντεο: Ιερά παράκληση στο δήμο για τον πολιούχο της Ρόδου

Βίντεο: Ιερά παράκληση στο δήμο για τον πολιούχο της Ρόδου

Βίντεο: Ιερά παράκληση στο δήμο για τον πολιούχο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 828 ΦΟΡΕΣ

Στην οποία έψαλαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας του αγίου Νεκταρίου Ρόδου

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον αυριανό εορτασμό του πολιούχου της Ρόδου Κωνσταντίνου Υδραίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή θα τελεστεί εσπερινός στο ναό των Εισοδίων, ενώ ανήμερα θα πραγματοποιηθεί αρχιερατική θεία λειτουργία και θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του αγίου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο στο παρεκκλήσι του δήμου Ρόδου παρουσία του δημαρχεύοντος αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου τελέστηκε ιερά παράκληση στην οποία έψαλαν μέλη της βυζαντινής χορωδίας του αγίου Νεκταρίου Ρόδου.



Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου αναφέρει τα εξής:
“Την 14 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή, καθ’ ην εορτάζεται η μνήμη του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, πολιούχου των Ροδίων Πόλεως, θα τελεσθή εν τω Ιερώ Ναώ Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, αφ’ εσπέρας Πέμπτη και περί ώραν 6 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, την δε πρωίαν της Παρασκευής Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας και περί ώραν 11ην π.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευσης των τιμίων Λειψάνων και της ιεράς Εικόνος του Αγίου μετά πάσης επισημότητας τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του ευσεβούς Λαού.

Προαγόμεθα όθεν να παρακαλέσωμεν Υμάς, όπως ευαρεστούμενοι παραστήτε εις τας ανωτέρω λατρευτικάς εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Πολιούχου των Ροδίων Πόλεως Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του εξ Ύδρας”.



Κλειστά τα καταστήματα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό, ότι σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, την 14η Νοεμβρίου ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου, Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 12:00.

Η απόφαση ισχύει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου και αφορά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων, τα υπερκαταστήματα καθώς και τα υποκαταστήματα εταιρειών που δραστηριοποιούνται εντός της Δημοτικής Ενότητας Ρόδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επίσης αύριο θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ρόδου.
Συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα από 08.00’ ώρα έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση των οχημάτων επί των οδών Ι. Δραγούμη, 28ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Ακαδημίας, Γ. Λαμπράκη, στην πλατεία Κύπρου, Γαλλίας, στην πλατεία Ελευθερίας και Γ. Ευσταθίου.

Επίσης, κατά το χρονικό διάστημα από 10.30’ ώρα έως την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί των οδών Ι. Δραγούμη, 28ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Ακαδημίας, Γ. Λαμπράκη, στην πλατεία Κύπρου, Γαλλίας, 7ης Μαρτίου, στην πλατεία Ελευθερίας και Γ. Ευσταθίου.

Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφαλέστερη κίνηση οχημάτων και πεζών, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς