Έως 20/11 ο επενδυτής για τα 14 αεροδρόμια

Έως 20/11 ο επενδυτής για τα 14 αεροδρόμια

Έως 20/11 ο επενδυτής για τα 14 αεροδρόμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

Η πιο ώριμη αποκρατικοποίηση στην παρούσα συγκυρία είναι εκείνη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών έχει πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή αναμένεται μέχρι 20 Νοεμβρίου.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ωστόσο, διατηρεί ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό: είναι ο πρώτος που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ και ο οποίος έχει περισσότερες της μιας, δεσμευτικές προσφορές.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι σημαντικοί παίκτες της αγοράς, όπως η Fraport AG, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και άλλων περίπου 15 αεροδρομίων του πλανήτη, η Corporation America με έδρα την Αργεντινή και η Vinci Aiports με έδρα το Παρίσι. Και στις τρεις προσφορές των προαναφερομένων επενδυτών συμμετέχουν ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η άνοδος του τουρισμού στην Ελλάδα είναι ένας παράγοντας που ευνοεί τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση. Ο προτιμητέος επενδυτής ωστόσο, είναι σχετικά δύσκολο ν’ αναδειχτεί καθώς, εκτός από το προσφερόμενο τίμημα για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το ύψος της επένδυσης που θα πραγματοποιήσει ο ίδιος για την αναβάθμιση των υποδομών.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι τα αεροδρόμια χρήζουν επενδύσεων της τάξης των 250 εκατ. ευρώ, αλλά κάθε ένας ενδιαφερόμενος αξιολογεί τις επενδύσεις που χρειάζονται τα αεροδρόμια με το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο και τη δική του λογική.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο