Επενδυτικά σχέδια, ύψους 500 εκ. ευρώ, την επόμενη τριετία από τον όμιλο ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Επενδυτικά σχέδια, ύψους 500 εκ. ευρώ, την επόμενη τριετία από τον όμιλο ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Επενδυτικά σχέδια, ύψους 500 εκ. ευρώ, την επόμενη τριετία από τον όμιλο ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 331 ΦΟΡΕΣ

Επενδύσεις, ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ την επόμενη τριετία στη Βουλγαρία, αγορά στην οποία διαθέτει ήδη παρουσία. Πέραν της αγοράς της βαλκανικής αυτής χώρας, ο όμιλος προχώρησε στην αγορά εκτάσεων στη Ρου

Επενδύσεις, ύψους περίπου 500 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ την επόμενη τριετία στη Βουλγαρία, αγορά στην οποία διαθέτει ήδη παρουσία. Πέραν της αγοράς της βαλκανικής αυτής χώρας, ο όμιλος προχώρησε στην αγορά εκτάσεων στη Ρουμανία, για μελλοντική ανάπτυξη, για τις οποίες- προς το παρόν- βρίσκεται σε φάση μελετών και αδειοδότησης.

Στις επενδύσεις, που αφορούν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου στη Βουλγαρία, περιλαμβάνεται το επιχειρηματικό κέντρο "City Tower", συνολικής επιφάνειας περίπου 55.500 τ.μ., στην πλατεία Μακεδονίας, στο κέντρο της Σόφιας, με την αξία της επένδυσης να υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ. Το "City Tower", οι εργασίες κατασκευής του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει, περιλαμβάνει την ανάπτυξη γραφειακών χώρων, καταστημάτων και άλλων χρήσεων, σε πύργο 19 ορόφων και κτήριο 8 επιπέδων. Η κατασκευή του "City Tower" αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.

Στο ίδιο πεδίο εντάσσεται και το project "Borovets Euphoria Club", με αξία επένδυσης περίπου 25 εκ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρότυπο ορεινό συγκρότημα πολυτελών εξοχικών κατοικιών, που αναπτύσσει ο όμιλος, μέσω της 100% θυγατρικής του ICON Ltd στο Μπόροβετς, σε έκταση 20 στρεμμάτων. Το οικιστικό "τμήμα" του έργου θα αρχίσει να παραδίδεται, σταδιακά, μέχρι το τέλος του 2010.

Σε πλήρη ανάπτυξη, θα περιλαμβάνει επτά συγκροτήματα πρότυπων κατοικιών (περίπου 233 studios και διαμερίσματα) και 12 πολυτελείς μονοκατοικίες, συνολικής επιφάνειας περίπου 24.000 τ.μ., καθώς και χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής για όλη τη διάρκεια του χρόνου (εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα, spa, εσωτερικές & εξωτερικές πισίνες, γήπεδα τένις υποδομές για την εξυπηρέτηση των σκιέρ, υπόγειους χώροι στάθμευσης κ.ά.).

Στις νέες επενδύσεις του ομίλου, περιλαμβάνονται και ακίνητα προς μελλοντική αξιοποίηση σε διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας (Μπατάκ, Λομ, Σβίλεγκραντ κ.α.).

Στο μεταξύ, ήδη πωλήθηκε ποσοστό άνω του 80% του συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων "3tops", στη Λεωφόρο Βουλγαρίας. Πρόκειται για συγκρότημα κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ., σε ιδιόκτητο οικόπεδο επιφάνειας 4.200 τετραγωνικών μέτρων.

Στον τομέα της ενέργειας, ξεκινά η κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου, ισχύος 18 MW, στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10