Για την παραπομπή του πρώην δημάρχου Ιαλυσού

Για την παραπομπή  του πρώην δημάρχου Ιαλυσού

Για την παραπομπή του πρώην δημάρχου Ιαλυσού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 619 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Κων. Σαρρής

Κύριε Διευθυντά,
Το σημερινό ξάφνιασμα μου από το διάβασμα στον τοπικό Τύπο της 20ης Νοεμβρίου ότι παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κος Σάκης Στάγκας μαζί με δημοτικούς συμβούλους, επειδή δεν έκλεισε ως ώφειλε επισιτιστικό κατάστημα της περιοχής του, είναι όχι απλά τεράστιο όχι απλά οδυνηρό!! Γιατί αυτή την (τουλάχιστον) αδιαφορία έδειξαν όλοιοι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι του τότε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις άλλες υπηρεσίες οι οποίες με την σειρά τους καλύπτονταν η μία στην σκιά της άλλης!!


Η δασική υπηρεσία που από τον καιρό του περιφερειάρχη κ. Κόκκινου μας διάβασε ενώπιον του τελεσίδικη απόφαση κατεδάφισης όλων των παραλιακών παραπηγμάτων!! Η κτηματική εταιρεία του δημοσίου που δεν έκανε τίποτα!!

Η τότε εισαγγελία που μας ζήτησε να καθαρίσουμε το δικό μας επάγγελμα ενεργώντας σαν εισαγγελείς του κλάδου μας και μετά να προχωρήσουμε σ’ αυτόν τον γενικότερο έλεγχο!! Η αστυνομία που περίμενε εισαγγελική παραγγελία επειδή το αντικείμενο αφορούσε τους Δήμους!!

Κι ένα σωρό δικαιολογίες που έκοβαν τα φτερά μας, στην προστασία του τζίρου που αφορούσε τα καταστήματα μας και που εισεπράττετο παράνομα από παράνομες δραστηριότητες, απογοήτευε τους ελέγχοντες του Υγειονομείου και τον τότε αστυκτηνίατρο κο Ζεμπιλά! Υπ’ όψιν ότι ο κος Ζεμπιλάς κάποια από τις φορές που διενήργησε έλεγχο, παρέδωσε σε δήμο πάνω από δέκα παράνομες δραστηριότητες που δεν επιδόθηκαν ποτέ!

Τώρα εγκαλείται ο Σάκης ο Στάγκας για να ξεπληρώσει τα σπασμένα όλης της τότε “αγίας” τοπικής αυτοδιοίκησης που εξ αιτίας των ενεργειών της σήμερα, αν τύχει κι ελεγχθεί κατά τον οποιοδήποτε τρόπο και για οιονδήποτε λόγο ένας από τους συνεχιζόντες και παγιώσαντες την παρανομία, έρχεται στο δικό μου μαγαζί για να με βρίσει, να με φτύσει και να ρίξει στο ανάθεμα το καρφί, τον ρουφιανό της διοίκησης που υποτίθεται ότι είμαι εγώ!

Ο Σάκης ο Στάγκας και οι συν αυτώ σύμβουλοι φταίνε γιατί το κράτος της ρεμούλας της παρανομίας και του ωχαδελφισμού δεν ήταν ποτέ κράτος προστασίας των έννομων! Ο Σάκης ο Στάγκας και οι συν αυτώ σύμβουλοι φταίνε για το “νονιλίκι” του συστήματος που επιβάλλεται στους δίκαιους και άδικους δημόσιους υπάληλους!!!

Ο Σάκης ο Στάγκας και οι συν αυτώ σύμβουλοι φταίνε γιατί δεν φρότνισαν να καλυφθούν πίσω από διάφορα τραγελαφικά μέσα από πλευράς κράτους προς αποφυγή της ευθύνης τους! Μέσα τα οποία ενδεχομένως χρησιμοποίησαν οι τότε αιρετοί με αποτέλεσμα να μην λογοδοτεί μέχρι σήμερα κανείς!
Κύριε διευθυντά!! Κάποτε! Τότε! Είχαμε προσκομίσει ακόμα και φωτογραφίες κραυγαλέων περιπτώσεων.

Σε μια απ’α υτές, σε μια παραλία της ανατολικής Ρόδου εικονίζεται μια μπετοκολώνα στο “πουθενά” να δέχεται το ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο, να το παροχετεύει σε μια “καντίνα” μέσα στην παραλία, η οποία κλεισμένη παταχόθεν από ξύλα, καλάμια και νάυλον διέθετε πάνω από διακόσια (200) καθίσματα, ενώ ταμπέλες ψηλά πληροφορούσαν ότι δέχεται “γάμους και βαπτίσεις”. Τώρα πληρώνει ο Σάκης ο Στάγκας!!! Αλλά αυτός δημαρχούσε δυτικά! Σ’ άλλη περιοχή!!! Είναι αθώος;

Οχι! Να πληρώσει για ό,τι κακό και στραβό έκαμε! Να μην είναι όμως αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος!! Αν το κράτος θέλει να λέγεται κράτος και όχι διαδήλωση και μάλιστα διαλυμένη τότε να τους ελέγξει όλους! Και να αποδώσει ευθύνες σε όλους!! Δύσκολο βέβαια γιατί οι ευθύνες που είναι όλων τους μετέτρεψε σε κοράκια (έτσι τους βλέπει όλους ο απλός πολίτης) και κόρακας μάτι κοράκου δεν βγάζει!!!

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;