Η λιτάνευση της Παναγίας Σκιαδενής

Η λιτάνευση της Παναγίας Σκιαδενής

Η λιτάνευση της Παναγίας Σκιαδενής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σκιαδενής στα χωριά του δήμου Νότιας Ρόδου.

Με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιείται αυτές τις μέρες η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σκιαδενής στα χωριά του δήμου Νότιας Ρόδου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η εικόνα που φιλοτεχνήθηκε το 1866 θα περάσει από όλα τα τοπικά διαμερίσματα του δήμου, τις περισσότερες φορές μεταφερόμενη στα χέρια από τους κατοίκους τους και διανυκτερεύοντας σε αυτά. Τις προηγούμενες μέρες και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Πέμπτη η εικόνα φιλοξενήθηκε στην Ίστριο, στην Αρνίθα, στην Απολακκιά και στην Κατταβιά. Χτες βράδυ επρόκειτο να μεταφερθεί στο Βάτι όπου και θα παραμείνει σύμφωνα με το πρόγραμμα μέχρι και τη Λαμπρή Πέμπτη. Αμέσως μετά θα μεταφερθεί στο Ασκληπειό, ενώ μέχρι το Σάββατο θα βρίσκεται στο Γεννάδι. Από το Σάββατο μέχρι και την Κυριακή θα μεταφερθεί στη Λαχανιά, και κατόπιν θα μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αη Θωμά στη Μεσαναγρό. Το απόγευμα της Δευτέρας θα επιστρέψει στο Σκιάδι και ολοκληρώνεται έτσι η περιφορά της. Το πρόσωπο της Παναγίας Σκιαδενής, στην εικόνα, έχει ζωντανά εκφραστικά μάτια παρά τη φθορά του χρόνου. Γύρω από την Παναγία και το Χριστό υπάρχουν σκαλισμένα περίτεχνα άγγελοι, φρούτα, λουλούδια και περικοκλάδες. Η διακόσμηση συμπληρώνεται με φύλλα ροδιάς σύμβολο γονιμότητας και ζωής. Πάνω στους ώμους τ΄ αστέρια της παρθενίας και της καλοσύνης και οι άγγελοι ξετυλίγουν πάπυρους με φράσεις από την αγία Γραφή. Η Παναγία η Σκιαδενή είναι πλέον πολιούχος του δήμου Νότιας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών