Σε ρυθμούς Special Olympics η Ρόδος

Σε ρυθμούς Special Olympics η Ρόδος

Σε ρυθμούς Special Olympics η Ρόδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 584 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της XI Special Olympics European Basketball Week, η Ρόδος φιλοξενεί ένα τριήμερο εκδηλώσεων (1-3/12), με την ευκαιρία του Final Four, που θα διεξαχθεί στο Βενετόκλειο, με την υποστήριξη των ΕΟΚ, FIBA Europe και Euroleague.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει με την υπογραφή Διακήρυξης Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και Special Olympics Ελλάς, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, παράλληλα με την αναγγελία ίδρυσης τμήματος Special Olympics με έδρα τη Ρόδο και εμβέλεια σ’ όλα τα Δωδεκάνησα.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος είπε στο χαιρετισμό του: «Είκοσι επτά χρόνια μετά την υπογραφή της Ιδρυτικής Πράξης των Special Olympics Ελλάς και λίγο πριν από τους Παγκόσμιους Θερινούς Αγώνες στο Los Angeles το 2015, είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συμμετέχει σ’ αυτή την μεγάλη γιορτή των αθλητισμού, σ’ αυτό που οι εμπνευστές του χαρακτηρίζουν ως “Επανάσταση της Αξιοπρέπειας”.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, συμβάλλουμε πλέον ενεργά στους μοναδικούς αγώνες που έχουν μόνο νικητές. Στους αγώνες που αναδεικνύουν τους πρωταθλητές της ζωής, μέσα από την συγκλονιστική τους προσπάθεια.

Στους αγώνες όπου η άμιλλα είναι πιο σημαντική από τη νίκη και το χειροκρότημα και η ενθάρρυνση το μεγαλύτερο έπαθλο για τους αθλητές. Στους αγώνες που επιβραβεύουν το θάρρος, την αποφασιστικότητα, τη συμμετοχή, την αφοσίωση, την αλληλεγγύη, τη συνύπαρξη, την επιμονή, τη δύναμη της θέλησης. Στους αγώνες που καταρρίπτουν τείχη και διαχωρισμούς, που διδάσκουν σεβασμό στη διαφορετικότητα, που διαμορφώνουν μια κοινωνία αλληλεγγύης, χωρίς αποκλεισμούς.

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το θεσμό που δίνει αληθινό περιεχόμενο στα Ολυμπιακά ιδεώδη και που υπενθυμίζει τη δύναμη του αθλητισμού να ενώνει τους ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος τονίζει πως «το όνομα της Ρόδου, του νησιού των Ολυμπιονικών, είναι από την αρχαιότητα συνυφασμένο με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη φιλοξενία.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που σας φιλοξενούμε στο νησί μας και μας τιμά που επιλέξατε τη Ρόδο για τη διεξαγωγή των αγώνων καλαθοσφαίρισης.
Οι αγώνες των Special Olympics δεν είναι απλώς αθλητικά γεγονότα, συμβολίζουν τη δύναμη της ψυχής, της θέλησης και τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους.

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία μας δίνετε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον. Αποδεικνύετε με τον πλέον περίτρανο τρόπο, πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν βασίζεται στο ήθος, στο αγωνιστικό πνεύμα, στη θέληση, στη σκληρή δουλεά και στη δύναμη ψυχής, που εσείς έχετε περίσσεια.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης Συνεργασίας δεσμευόμαστε ότι ο Δήμος Ρόδου, στο πλαίσιο των δράσεων για προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της κοινωνικής συνοχής, της καταπολέμησης των διακρίσεων, καθώς και ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας στηρίζει και θα στηρίζει κάθε δράση των Special Olympics».

Το σημερινό πρόγραμμα:
(18.00’) Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί από την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Γιάννα Δεσποτοπούλου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, και το δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο.

(18.45’) Αγώνας Επίδειξης 3Χ3 Ανδρών – Γυναικών Special Olympics και Αγώνας Μικτών Ομάδων Ένταξης (Unified) με τη συμμετοχή αθλητών (ομάδες εφήβων και νεανίδων) του Α.Ο. Κολοσσός Ρόδου και Special Olympics.

Διαβάστε ακόμη

Η εμπιστοσύνη στον Ντόστανιτς και το πλάνο του Διαγόρα τη νέα σεζόν

Μικτές ΕΠΣΔ: Έτοιμοι να πάνε στον τελικό

Για μια θέση στον τελικό του Final Four Ανδρών στο μπάσκετ

Επιπλέον παιχνίδια στο πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα αποτελέσματα της αντοχής στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Η ήττα του Κολοσσού H Hotels Collection στο Περιστέρι και οι… διασωθέντες Γκάουντλοκ και Μπραΐκοβιτς

Τη Δευτέρα στη Χίο ο Φοίβος για νέες βάσεις ανόδου

Το Ροδίων Άθλησις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής Παγκορασίδων